Sunday, 24 April 2011

D.I.Y 13 : Deco Bilik Pengantin

Idea asal untuk bilik pengantin telah bertukar kepada pelamin.
Jadi apa yang tinggal untuk bilik pengantin?
Adussss, bikin gawat!
Agak2 idea dari pengantin Aku Bukan Bidadari boleh dipraktikkan.

Cantik juga yang dia buat, simple dan kemas. Yang penting, CANTIK! dan DIY!
Ya, saya nak buat jugak..
Tapi saya nak bentuk LOVE..
Ada makna... LOVE.. CINTA pada enSuami saya.
Nak sambut dia dalam keluarga kita kan....

Nak la jugak wat cantik2... Penghargaan untuk enSuami kerana sudi menjadi sebahagian dari keluarga Ahmad-Che Intan kat Kampung Baru ni, ngeeee...

Frame LOVE? Nak cari kat mana?
Haritu, lama jugak dok intai2 kat kedai2 yang berkaitan.
Tapi belum terjumpa apa yang diinginkan.

Akhirnya buat keputusan untuk gunakan polisterin yang bentuk LOVE.
* tp sayang, xdapat nak guna untuk jangka masa panjang. B2B lain, guna idea yang lebih efisen ye.
* tp bunga2 tu stil boleh simpan. dan akan datang nak deco untuk bilik kami nanti =)

 Kesalahan pada hari majlis:
1. Baru nak lekat LOVE tu pada pagi kenduri.
2. Guna double-tape yang besa (kaler putih)
Pada hari kenduri, LOVE sebelah kiri asyik jatuh tertanggal.
Sampai geng OP Nabilah plak yang tolong lekatkan balik, huhu...
Sory menyusahkan korang..

Huda kata, klu pakai tape yg hitam tu tahan sket.

*dengan muka xmalu, ceq tanya..oo ada ek double-tape hitam nya?
Huiiiiiiiiiii, babpe dok tau dolu2 lagi...=|

 tengok 1 dah jatuh, terpaksa dibiarkan di situ........

~Akhirnya, dah main tabur2 atas katil sudaa, wuaaaaa sedey~
 Xsangka bila tengok dalam gambar nampak cantik, ngeeee.
Mashuk dengan cat dinding ungu muda.

Masa tengok kat blog B2B tu pun, memang dah terdetik, cantik..
Teringin nak buat jugak.
Akhirnya terrealisasi jugak impian untuk deco bilik pengantin dengan design ni.

~Langsir tingkap semasa hari kejadian~
Nabilah cuba untuk elakkan menggunakan langsir utk background katil..
Stereo-type... dah selalu orang buat..
Nak lain dari yang lain.

Bila minta enSuami tanggalkan semua hiasan ni, enSuami kata,

enSuami : Nanti Nabilah hias macam ni jugak ye kat bilik kita nanti...
Nabilah : Erk (*seperti tidak percaya apa yg telinga dengar td)
enSuami : Ye la buat la macam ni.. Cantik. Pandai Nabilah hias...
Nabilah : Emmmm (*sambil mencebik bibir = xmau)
Acah je tu, kekekeke...
Best la klu dapat hias lagi.
Tapi nak guna material yang lebih bijak, yeh!

..........Frame berbingkai putih, di mana kamu?????..........

2 comments:

  1. cantiklah bingkai kat kepala aktil tu...

    salam perkenalan dari B2B selangor :)

    ReplyDelete
  2. Terima kasih...=)

    bo la cuba untuk kawen nanti, mmg sgt cantik. dan bo guna lagi lps kawen..

    selamat mbuat persiapan pkahwinan awak..=)

    ReplyDelete

Terima kasih untuk komen bernas anda :)