Sunday, 23 November 2014

Ais krim keladi, emulco dengan serbuk oreo, nyumm!


Assalamualaikum....

Dah lama tak buat aiskrim sendiri.

Baru2 ni ada beli perasa n pewarna keladi di 2PLY.
Asalnya nak buat yam cheesecake.
Tapi lupa nak beli cheese, jadi tertangguh plak.

Pastu teringat susu full cream ada dalam peti ais.
Baru dibuka beberapa hari lepas masa nak buat puding roti.

Susu ni, kalau dah buka, memang xleh simpan lama kan...
Beberapa kali juga terpaksa buang sebab rosak.

Jadi nak cepat habiskan, buat aiskrim lah, senang.


Jadi cuba buat aiskrim keladi.
Perasa keladi ni, memang kegemaran saya lah sangat.
Purple la katakan, hehehe........

Buat dua bahagian, satu lagi coklat emulco.
Best la jugaaa..
Kombinasi yang masyukkk....


Time nak makan, baru tabur serbuk oreo.
Nyummmmmmm....

Makan berdua dengan Hafni masa enSuami tak ada, kahkah..
Habis dua bekas, kami berdua je makan, hahaha.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)