Wednesday, 1 September 2010

Shopping Raya @ Shopping Kawen (",) bgusnya

 sampai malam rupanya,
Lepas pi umah Natrah tu, Natrah tanya lagi, jadi x nak pi Percint 2? Asalnya tahu dari Ain, dia cakap ada sale di Percint 2, barang terus dari kilang, 28&29 Ogos. Bila Natrah tanya, Fiza kata boleh caya ke ada? Orang lain senyap je. Ape xpercayanye, ada kat tv3 dah, 25-29hb... esok last... Ha, Nabilah ngan Fiza pun main2 kening. Tu la org ckp xcaya, ada..ada la... Balik dari umah Natrah tu, pi amek duit, terus ke Putrajaya. Sampai sana terus amek gambar banner tu. Tu yang boleh bagitau dengan lengkap dalam tepon tu. Kalau x, ter...emm...emmm...xpe2 faham sy pun ingat kat alamanda aritui

Kat situ, jalan2 tengok2.. Bahagian makanan x pi langsung. Sebab mak pesan jangan beli kuih-muih kat longgok2 camtu, dikhuatiri produk dari Siam, OK KChiq x pi =)... kenapa dgn produk siam, xhalal ke

Dok pk2, kalau jumpa handbag yang berkenan di hati, klu mampu beli=under budget for handbag nak terus beli, takut jadi mcm hari tu, dah berkenan, tapi xbeli terus, susah dah nak cari lagi, Limited Edition, huhu. Akhirnya terjumpa handbag yang berkenan di hati. Nampak cam OK. Tanya harga, emm OK jugak. Xpe rilek2 tengok yang lain2 dulu. =)

Pi jalan lagi, jumpa baju kemeja tu, nak cari warna yang hajat di hati tu, susahnya. Kalau ada pun tangan pendek. Mana boleh tangan pendek ke sekolah. Kalau pakai luar, jalan2 OK la kot. Erm, mana 1 patut didahulukan? Saya pilih untuk ke sekolah. Sebab itu perkara yang lebih penting dan utama dalam hidup dia. Betul ke ni, ye eh??? ya betul nabilah bt ahmad pilihan yg tepat 10 markah utk anda

Dah beli kemeja, nak beli tie plak. Konflik jugak kat cini. Xdak yang sesuai. Yang dicari untuk baju biru muda pun, xtau la nak match dengan pe. Agak2 sesuai, nampak macam ni jer..OK ke? oo jalur mcmni xpe2 kalu ada fesyen bunga kecil2 pun cantik juga. tp kalu tgk ni mcm xpadan je dgn harga sbbnya biasanya kalu 49.90 tu lagi cantik design dia. oo mugkin sutera kot

Dah cakap harga RM49.90, Wak kata mahal. Xbeli la. Kena tau la kan, kadar harga biasa yang berpatutan. Ni kan barang2 lelaki, ceq mana tau nya. First time, ma. Dulu2 ingat senang nak beli tie ni, teridam2 bila la nak beli ni utk somebody, tapi bila dah tiba masanya, aduyyai, susahnya.=). hmm betul tu, sbb tu nak pi beli kena sama2 suami isteri , suami tunujuk lawa x ni , isteri pun komen , wah bestnya baru la tau taste org lain , xla sy syok sendiri beli . Bila sebut nak pilih tie ni, teringat cerita Stepping Stone, masa si awek ni nak beli tie utk pakwe dia, kawan si awek kata beli yang ni sesuai utk pakwe tu. tapi si awek nak warna lain. Akhirnya beli kedua2, dan si pakwe tu pilih tie yang kawan si awek tu pilih. Dan si awek tu ckp dgn merendah diri, saya xpandai tentang awak. xpe ok je sy. Tie yang awak suka tu, kawan saya yg pilih, air yang awak minum ni pun dia yang amek kan, katanya awak suka air ni, kenapa saya xtahu? Dia lebih memahami awak. Mungkin kita xpatut bersama. Huk, huk, sedihnya..ala kesiannya nya cerita ni. xpe bila dah kerap shoping nanti tau la citarsasa masing2 insya Allah

Dan kali ni pun, tie tu Ain yang pilih kat Sogo. Kami pi kL semalam, cuti merdeka. Ramainya orang shopping semalam. Handbag berjenama besar2pun, longgok2 ja. Walaupun ada diskaun tapi still mahal. Boleh caya ke Sale ni. Tipu, tipu, tipu.... Tengoklah mana yang berpatutan. Kalau mampu kita beli. Xpercaya pun dekat diskaun kat kertas tu... Memanjang ada Sale, xbankrap pun Sogo, kan kan kan??? hmm betul mgkin sebb dia beli secara borong pelanggan pun ramai  jadi utg tetap ada. nabila ada x jualan baju lelaki kat sogo masa tu
Ada semua diskaun kat semua bahagian, yg beli tie tu kat bahagian lelaki la..

Memang dah dari awal lagi nak beli kemeja tu xdapat apa yang dikehendaki, so tie ni pun xkisah la, xfight sgt pun. Janji sesuai, setle keja cepat. Kalau xkena ngan selera WakSabar, minta maap la ya.hmm sy terima je nabilah , barang org bagi tinggi nilainya, bukan mudah orang beri kat sy Tapi Ain kata, "Wah, memang mashuk la.. Naik sungguh. Hensem la laki hang, Bel! Nanti ckp kat Us, Ain yang pilih tau tau!" Ye, saya cakap la ni..=] hmm pandai ye ain wat lawak

Lepas dah tie xjadi beli, ternampak plak 1set tali pinggang ngan wallet. Ni la contohnya, Arrow punya. Kat Sogo pun ada, tapi xtengok la plak harganya. Ni Wak nak beli sendiri la kan.... 
ya sy nak beli sendiri =)

Di Sogo, teman Ain ni. Punya la penat. High test ni, susah betul nak cari barang dia. Masa tengok2 membeli ni, paling xtahan tengok part2 suami yang kebosanan, penat menunggu isteri2 memilih handbag, dan kasut. Masa kat part handbag tu, dengar si suami tanya salesgirl tu, Beg ni tahan lama sampai 10tahun x? Salesgirl tu jawab, Tahaaan, (berjenama kan..) Pastu si suami tu tambah, ha baguslah, nanti xpayah la saya nak kena beli handbag tiap2 tahun.
huhu nak je saya cerita bab sy palk. dya dgn mak dah pilih ni lama pegang  kain tu sy pun ikut je la , dekat 20 minit la rasa nya dia bandingkan kain tu , pastu confirm nak beli. tiba2 je kata kita tgk kedai lain dulu, aduh terbakar sy huhu. mak kata kalu abg penat tunggu keta je lah , aduh aduh sakit kepala ku

Part kasut plak, bosannya tengok muka suami2 ni. Sampai kata kat Ain, isk, nanti shopping xnak la bawak suami, tengok muka kebosanan tu, kesian ada, myampah pun ada kadang2. Nak selamat, xyah la pi dengan dia. Ain pun cakap, aku lagi sanggup pi sorang2, drpd ajak laki aku, lama wei nak pilih, kesian dok tunggu boring. Huhuhu, perempuan sekalian....
xpe suami teman kan smbil duduk sebab perempauan pilih lama kan
Ha ni, sesuai untuk kawen...Yeyeh...
mana satu nabilah yg warna putih tu masuk dgn color ungu kan kan

Ni pun, mana satu ni, nak amek? Kasut tumit tinggi, ceq pandai ke ni nak pakai, hohoho... 
2 dari kiri tu ok gak

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)