Wednesday, 4 May 2011

Majlis Penutupan Karnival Aksesori Wanita dan Produk Halal

Sabtu 30 April, Nabilah xdapat pi sebab nak tunggu tukang umah nak datang. Baiki umah yang bocor kat bumbung. Tunggu punya tunggu, 10 lebih baru sampai. Pembaikan pun amke masa sampai ke tengahari.

Sementara dok tunggu tu, cari keja lain. Jahit tudung plak. Alek2 malas sudaaa nak keluar. jahit tudung pun amek masa sehari, eeeeeee.

Hari Ahad 1 Mei, kami siap2 masak dan makan di rumah. Lepas setle semua baru kuar ke PKNS. Best la nak jaga kaunter ni. Entah pe perasaan ni melanda skg. Ajak Yana la, mangsa keadaan..

Hari Ahad adalah hari terakhir. Sampai pagi tu, ada pertandingan Mewarna untuk Kanak2 PASTI DUN Bangi. Sampai tengahari, dah xda aktiviti. Pas2 petang sket persembahan dendangan lagu ja.
~En Abu (berbaju hijau) sedang sibuk menjawab persoalan, =)~
Kami masih sibuk di kaunter. Orang tetap ramai nak mendaftar untuk pemilih baru. Perkara baru minggu ni, yang agak Nabilah lambat adalah, sekarang ni pada sesiapa yang nak tukar tempat mengundi, mesti pastikan alamat di ic adalah alamat tempat mengundi yang dikehendaki, maka, kami dari pejabat Adun, boleh membantu anda untuk masalah ini.

~Fahmi, tetap setia mendengar... Nordin plak kena cakap~
Jadi bila dah ada perkhidmatan yang baru ni, memang lah ramai yang nak tukar tempat mengundi. Semua nak mengundi di Bangi. Ya kami sangat mengalu2kannya, =) Silalah datang ke Pejabat Adun dengan membawa ic untuk salinan kami.

~Laptop yang menjadi aksesori penting untuk kami semak data pemilih online~
Petang tu, dah dengar2 ada orang menyanyi. Ingat2, sapa plak nak karaoke ni...
Rupanya Kamarul Raihan dan Azhan Atan dah sampai.
Testing2 suara dan mic untuk persembahan malam ni.

Memandangkan dah makan sesiap kat rumah, perut terasa masih kenyang.
Tapi Yana kata, dia dah lapar, aiyoooo..
Kamipun naik makan kat atas.
Nabilah amek Laksam *dah lama xmakan laksam kuah putih

Yana amek Chicken Chop! Makcik ni, kuat sungguh makan ayam!
Walhal hari Jumaat lepas Nabilah dah masak Chicken Chop.
Isk, orang ni, mau x emmmmm (O_O)
~Chicken Chop yang Nabilah buat masa tunjuk kat Sayang tu. Ok x?~
Malam tu YB datang untuk perasmian penutup.
Nabilah dan Yana terpaksa stay situ sebab laptop diperlukan.
Kalau kami balik, nanti susah nak semak online..

Ok la, lagipun malam ni dah last.
Sumbang la sket lagi tenaga, nak tunggu sampai kol 9.30 je pun...
OK.........

Dah tunggu sampai malam, boleh la tengok persembahan dan perasmian penutup.
~Kamarul Raihan dan Azhan berduet bersama~
~Semangat Kamarul menyanyi, heeee~
~Azhan dengan lagu2 nostalgianya, =)
Pada masa lapang tanpa pelanggan atau pengundi baru, kami suka mengunyah, ngeeeeeee
Tengok la model kami ni....
Atas meja penuh makanan.......

Sebelum ni, penah terbaca blogger yang tengah kemaruk makan Rocky.
Nabilah pun teringin nak rasa, apa yang best?
xterbayang rupanya Rocky itu.
Saya nak beli!
Tadaaaa........
Rocky, 3 kotak Nabilah beli.
2 coklat dan 1 strawberry.
Bila dah rasa kedua2nya....
Ala, strawberry sedap lagi.
Coklatnya rasa macam mual2 plak bila makan banyak.

Kepada sesiapa yang belum mendaftar sebagai pemilih, sila lah berbuat demikian dengan segera.
Daftarlah di mana2 agen kami, Pejabat Adun, Pejabat POS atau kalau rajin lagi terus ke SPR di Putrajaya.
Kalau nak tukar tempat mengundi, pastikan alamat di ic anda adalah alamat tempat anda nak mengundi, lepas tu boleh tukar di Pejabat POS atau berjumpa kami di Pejabat.
Kalau masih alamat lama, silalah ke Pejabat Pendaftaran Negara yang terdekat (*kalau buat kat Putrajaya, sehari dah boleh siap, Sabtu Ahad pun kaunter buka) terlebih dahulu untuk membuat ic baru dengan alamat baru. Pastu boleh terus ke Pejabat POS untuk tukar tempat mengundi.

OK ya, pada yang nak semak pendaftaran pemilih, boleh klik SINI

.....Sayang, tahun ni jangan terlepas mengundi lagi ya.....


No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)