Saturday, 14 May 2011

Do it yourself!

~Do it Yourself~

hari Jummat lepas, kebetulan tengok resepi Mihun Kung fu kat FB adik ipar, teringn plak nak cuba.

Bila dah tanya2, cara2 nak masak.. Rasa macam nak try la. Mudah je ni.

Cuma kurangnya masa buat ni, terlupa nak beli telur untuk goreng dengan keowteow, baru jadi keowteow kung fu. Tapi kalau xsalut dengan telur, kung fu x? ke jadi keowteow ladna???

Hentam saje la labu, hehehe =)

~Keowtoew Kung Fu kami~

Dua hari sebelum tu, paip air dalam tandas, dah rosak.
Hari Khamis, beli sesendal getah tu, ingat yang tu yang rosak.
Tapi bila balik pasang petang tu, stil keluar air lagi.

Akhirnya esok bawak kepala paip tu ke kedai.
Tunjuk kat aunty tu, dia kata pemulas paip tu yang rosak, bukan getah tu.

So kena beli kepala paip yang baru.
Kami decide (perbincangan dgn Dira, ketua rumah) beli yang plastik.
Bila beli plastik, kena beli tape putih tu, untuk jadi plaster dia.
~Memandangkan dah tulis kt plastik tape tu, do it yourself, do it yourself lah thumbs up
Mudah nak lilit kat kepala paip, bila guna paip plastik ni.
Xguna spanar pun, mudah kan....
Pusing2 jer....
Selamat lah paip air dalam tandas kami.
Xla membazir air keluar begitu saja.

........Jadi, do it yourself OK.......




No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)