Wednesday, 23 March 2011

Tautan Hati NabilaHasyim di Sekinchan

Terima kasih kepada sahabat2 dan juga Ahli Kawasan PAS Serdang yang sudi ke Sekinchan meraikan majlis kami yang tak seberapa.

Tercipta sejarah Majlis Tautan Hati di Sekinchan diraikan dengan hujan yang lebat dan jalan yang sesak semasa proses perarakan dari Homestay dan juga pengantin yang bersiap dari Butik di Tanjong Karang.

Rasa macam runaway bride plak la plak, tersesak2, dengan adik ipar, Dya yang bawak keta laju2, sebab nak cepat sampai di Masjid, tempat berkumpulnya ahli keluarga di situ untuk ke rumah pengantin lelaki. Semua komunikasi by handset saja. Tak dapat nak turun bercakap dan bersalaman sebab hujan terlalu lebat.

Di dalam keta:
EnSuami dah risau sebab hujan yang teramat. Nabilah dalam hati berdoa, hujan itu rahmat. Semoga rahmat ini mengiringi pengantin. Sampai di rumah nant, hujan biar renyai sket, sebab nak jalan masuk ke rumah, kesian kat family yang mengiringi pengantin. Kalau ikut pengantin OK je. Saya lagi OK. Main redah je hujan. Nasib bek ada pengapit yang kisah bab makeup, klu x, btompok2 la kot. Pengantin rileks la sebab dia xnampak makeup kt muka dia sendiri. Domo arigato ne Hana chan. =)

Dah nak masuk, tanah becak di depan.. Redah jugak, Wak!
Tak ingat dah, salam ke x, dengan Abah yang menyambut tetamu, emm =|
Masa dalam keadaan kalut, memang xingat mende dah..
Sambil jalan, tanya Wak, nak berhenti dulu ke kat depan ni?
Wak ckp, masuk terus la..
Pengantin pun jalan menonong.. Siap kena tegur dengan Pakcik suh jalan slow2, saudara mara kat belakang tu tertinggal jauh, kuikuikui....
Senyum... Senyum... Pengantin kena senyum.
Mana sempat disambut salamnya, saya salam...

Wah macam red carpet plak, mcm ni perasaan rupanya...hihihihi...

Ehsan gambar : En Azizi.

Lense berkabus, sebab hujan, huhu. 
La muka EnAzizi xdak, sebab dia cameraman =/

Adik2 aka Junior FST, UKM yang dapat hadir konvoi mewakili NISA' Serdang.

Bergambar bersama Pengantin lama yang juga x-kwn sepejabat dulu, Nada.
Sweet la gambar ni, sebab Iza dan Lina yang pandang tengok kamera camtu.
Ha, baru teringat, xdak gambar pengantin buat macam ni, sedey =(

~Sembang pasal ape ni, xingat dah, =/~

Wak, sembang pe dengan YB???

Bergambar dengan tetamu.
Jauh di sudut hati pengantin, nak semua yang datang terutama sekali kawan2 yang dikenali, dapat bergambar dengan kami.
Sebagai bukti kenangan yang terakam, nanti kita lupa plak sapa yang datang majlis kita.
Maklum la kalut2 ni, bukan nak ingat sangat sampai bila2..
Kalau ada gambar, bo tgok2 balik..
Itu yang penting.

Sibuk plak pengantin nak bagi paper bag untuk tetamu.
Ye la, yang ni yang limited edition sebab bawak khas dari majlis Kedah.
So kawan2 saya saja yang dapat, OK..

Wah, banyaknya klik time ni, semua muka xready, ceh!




OK, dengan semua orang yang datang.


Nak balik dah...
Tanah becak, hati2 lah ye...
Terima kasih semua kerana sudi meraikan pengantin. Doakan kami bahagia sampai Syurga, Amin =)

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)