Tuesday, 10 August 2010

Rumah2 Penang vs Kedah

Sebelum keluar jalan2 tu, mak memang dah banyak kali nak 3 orang cucu tu dok sekali nak amek gambaq, nak cuci wat frame. Pas2 kami pun letak la, dok nak amek gambaq. Faateh dok tengah, dia takut kat Along, Along kan ganas. Bila AbgFirdaus lepas dia kat atas kusyen, dia dah sebek dah muka... Kalut2 la jugak amek gambaq masa tu...

Ha, yang ni la yang elok sket pun dari kamera Nabilah. Kamera Kak Murni, xtau la. Baby Angah tu, pandai bergambar.. Kak Murni dok sibuk klik, dia terjun pi kat kakMurni, sambil kata, Baby lak! nak suh amek gambaq dia la tu maksudnya....

Pandai posing la budak ni....eeeee


Bagi Faateh dok ngan Wan plak...


Cerita pasal dapoq besaq, berdasarkan reason dalam sms tu, dapoq kat umah BChaq tu best la jugak..
Ni, kitorg dok bersila makan kat tikaq tu ja.. xpayah pi depan. Meja makan, xbwk masuk lg, dok kat luaq umah. Mak kata xpayah bwk masuk, klu x nmpak sempit dapoq ni. Suggest saja. Xtau la depa nak buat cmna nanti. Kabinet tu pun xpasang lagi pintunya. Nabilah tya KakMurni, "Memang nak biaq, open minded mcm ni ka?" "Em tukang tu xmai lagi pasang" Sebb tu ternganga camtu.

Ni dapoq kat umah Kg Baru. Boleh la buat duduk kat citu. Kalau mak beli ikan2 besaq2, dok bersiang kat bawah la. Kalau x, reban kabinet tu, dok ketuk2...
Alamak, cam banyak je pinggan perkakas dalam sinki tu, tapi dah basuh ye, biar kering kat sinki sebelah, nant baru susun kat rak, =)

Buat lorong2 dalam umah, besaq2 sket, banyak kegunaan. Contohnya bila berkerusi roda. Kat umah BChiq sempit, umah BChaq, OK.
Ni kerusi roda ayah guna...

Mai nak tunjuk jalan pi Kg Baru. Macam dalam sms, Nabilah kata ikut highway Gurun. Kalau ikut Gurun, senang. bak kata dalam iklan, U go straight, dont belok2..

Ha, bila keluar dari highway Gurun, belok ke kiri. Pas2 terus akan jumpa simpang 3. Nampak signboard ni. Nanti belok kanan ke arah Alor Setar. Xsempat nak klik elok2, sebab dah lampu hijau time smpi kat traffic light, trus BChaq belok. Pas2 terus lagi.

Sepanjang jalan tu, banyak lagi signboard yang Wak akan jumpa. tapi xpayah nak belok ke mana2, klu x, susah la... Sepanjang jalan tu, Gurun--> Guar Cempedak--> Kota Sarang Semut.

Signboard ni masa nabilah berenti kat Kota Sarang Semut, nak amek tiket bas balik Bangi.
Nampak Kuala Sala tu, adalah kawasan kat Kuala Kangkong jugak. Tapi Kg Baru bukan dok kat situ, dekat jalan nak masuk Kangkong, sebab tu dalam alamat, Jalan Kangkong...

Ok, signboard ni, dah sampai kat Simpang Empat. Kalau depan sikit tu, ada Balai Polis Simpang Empat. Pastu ada Simpang Empat la, traffic light. Kat traffic light tu, nanti belok kiri...Seperti gambar ini.

Lepas belok kiri, terus sikit lagi, slow2 je bawak...Nanti tengok sebelah kanan, ada sungai, pastu pilih lorong yang sebelah kiri. Kalau amek kanan, xjupa kgBaru, tau....
Ha ni la, lorong kanan, sibuk plak masa ni... Sebab ada orang jual2 ikan sayur kat sebelah kanan tu.. So ramai yang berenti nak beli kat c2...

Nanti, Wak terus sket, nampak Lorong 2, masuk kiri.. Masuk kiri ni, kira dah masuk KgBaru la.. Nanti terus, ada pagar bata, umah Nabilah. Warna, dah xdpat dikenal pasti. Nanti kami cat baru kot.. Umah tengah semak skg.. Segan nak amek gambar depan umah. Nanti lah ye..=]

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)