Friday, 13 August 2010

Menu Ramadan 2

Untuk Ramadan 2, turn Ulfa yang masak. tapi rupa2nya, ada pakatan, join together plak dengan Ain. Ain pun sesaje tepon nak bagitau menu hari ni, Ikan kembung masak Cili, Sup Cendawan ala ladna. Rupanya tepon2, ada makna, minta tolong beli ikan kembung kat Pasar Siti Khadijah belakang pejabat. Emm, amboi... Em beli la jgk, sekilo RM13. Amek 8ekor, harga RM10.99. Adik tu nak letak 11hinggit. Nabilah kata RM10 sudah la, 99sen tu berat perut ikan tu ha... Tapi dia tulis kat plastik RM10.50...eeee, dekut.=) Tapi masa pi bayar, Bos yang jadi casher, dapat RM10 je, sebab buat muka kesian sket, Bos kata, 10 dah la, sebab penat tunggu. Yeyeh, dapat diskaun! Alhamdulillah, mekacih=)

Wah, balik tu, Nabilah stat la dengan menu kuih hari ni. Nak buat Buah melaka. Tapi spoil nye, sebab pakai gula merah, pagi td dah kepul2 jadi bulat2 kecik2.. Nak try jadi ke x, dengan gula merah. Nak beli gula melaka, mahal plak. Nak jimat kan, beb! Kepala parut pun spoil, masa beli, lupa nak ckp, nak yg putih saja sebab nak letak kat kuih, bukan nak buat santan, ayyo....

Buah melaka yang xberapa nak jadi, huhu!

Yang paling kaw kaw, ni la, sambal cili ni, fuyoo, terangkat habis, tihihi...
Ni masa dok tumis, ramai plak pembantu kat dapur, xaci nih! Fiza ngan nabilah pun menyebuk jgk, hehe..

Wah, Ikan Kembung Masak Cili, memang kaw kaw lah!

Cendawan xdak kat kedai. Pas2 Ain terpaksa tukar menu, so buat sayur campur ladna,emm...
Siap sudaa, boleh makan, Alhamdulillah!!!

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)