Wednesday, 18 August 2010

Jambangan Mas Kahwin

 

Dari idea orang lain, tengok bawak jambangan wang mas kahwin semasa akad nikah. Wah, mencapapnya!!! Cam beriya-iya ja...
Tp kan kalu nak wat mcm ini, xboleh lipat semua duit mas kawin sebhgian ja. Sebbnya nanti terkeronyok. tp memang cantik lah.sebahagian jadi bunga sebahagian masuk album. susah juga nak jaga bunga ni xkemek dalam keta.
Banyak je alasan dia...

Tapi 2,3 hari ni, asyik terfikir lg pasal jambangan duit mas kawen ni. Apesal nih? Tengok lagi blog blogger tu.. Hari ni, dah decide, Kami Nak JUGAK!!!
oo guna duit 10 n 1 ringgit ja, kalu guna 50 takut rosak sudadh huhu
Banyak je alasan dia...

Nak jugak, jambangan mas kawen ni masa akad nikah nanti, insyaAllah.
Biasanya, selalu orang letak dalam album, kepingan2 duit2 mas kawen tu...
Xnampak vogue gitu.
So, Nabilah decide nak buat jugak mcm ni..

Tapi metodnya, xtau lagi. Samada keluarga Sekinchan nak buat sendiri atau x, bunga pe yang nak dibuat atau camne.
Kalau orang sana xnak buat, bagi Nabilah buat xpe...
Janji impian dalam majlis kawen ni, terCAPAI!=)
em kena tanya mak dulu ni mcmana nak buat
Banyak je alasan dia...
Tengok, sejambak dapat, yeh! Sukenye..sukenye...=]

Wah, best tu, jeles, jeles, jeles banget!
wah jelesnya dia dah kawin, baju dia pun cantik juga kan kan, nak cari sampin la blik nii

Sini ada instructions untuk origami tulip. Lagi lagi tulip. Yeyeh, I Love Tulip very MUCH, muaaahhaha!
Lagipun mcm senang je origami tulip ni. Sekolah rendah dolu2 dah penah buat masa darjah 2, cuma xtau nama bunga pa ja. Kalau tau ka, pasti ku kenang ilmu nak lipat origami tulip sampai skg. Tapi tau ke dewasa ni, minat tulip very much, hohoho....

Roses macam susah je. Camna kakak tu buat tuh? ooo
Cam susah giler!!!

 Kalau nak mcm ni kang, advance plak.. Poning Wak, tihihi.
Suka, suka bagi dia pening. Kasi pusing semua 1 badan!!!  
bukan nya poning tapi pengsan, baik sy bagi emas keping2 keping 2 mcm dinar tu
oo, lg suke klu dapat dinar. mmg impian Nabilah nak dapat dinar emas pun klu nikah nanti tp tu impian klu kawen dgn org klate, tp skg Selangor, jadi impian tu simpan senyap la..tapi dah bocor sudaa skg=]

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)