Wednesday, 20 January 2016

BUSY BAG 1 : Puzzle 4 keping


Assalamualaikum...

Sambungan celoteh Busy Bag yang Umi nak buat tu...

Untuk hari ini, Busy Bag 1, senang la sangat nak buat...


Sejak join HGS tu, baru la Umi dapat semangat balik..
termasuk lah idea2 nak beraktiviti dengan Hafni...

Buat sikit2, lama2 jadi banyak la tuh..
mainan Hafni pun dah jadi 1 bakul baju...
sabo je la bila nak mengemas tu...

Koleksi gambar yang saya kongsi ni pun, copy dari album yang ada dalam group HGS tu..
rasanya diorang pun download dari internet kot..

Bukan nak kongsi gambarnya sahaja, tapi idea tu yang penting..
selama ni, saya tak terfikir la plak, potong 4 macam ni pun boleh jadi puzzle..
ingatkan puzzle tu mesti bentuk lekuk2 yang susah teramat kalau nak buat sendiri...huuuuh..

So, bila buka folder puzzle tu, terpana sekejap saya..
macam ni senang punya puzzle, pun boleh..
apa daa, tak terfikir pun...

So, dah dapat, terus save semua gambar yang ada..
Setakat ni, saya amek yang paling mudah 4 keping...
Hafni umur 2t4b sekarang ni..
ini je kot yang sesuai untuk tahap nya...












Gambar2 yang ada pun tak banyak..
mungkin tak berapa nak menarik...
nanti korang boleh tambah2 dengan gambar2 lain...

Saya rasa nak tambah gambar2 watak Upin Ipin kot...
sebab yang tu je yang Hafni kenal...
masa baru siap hari tu, Hafni macam tak berapa nak faham lagi nak kena buat apa...
awal sangat ke untuk dia, nak ber-puzzle nih?
xpe, nanti Umi try lagi...

Kalau ada Upin Ipin, dia semangat sikit kot, mungkin..
nak kena cari la ni, Upin Ipin dan kawan-kawan...
jom pi cari........................

Haaa, alang2 dah jumpa, share je terus..
tapi tak ada titik2, korang potong sendiri je ek...
nak potong 2 ke, 3 ke, 4 pun boleh...kot..

Sumber semua gambar ni dari WikiUpiIpin
























Haaa, baru menarik sikit..
warna-warni, ceria...
emmm, betul, betul, betul!!! saya suka, saya suka!!!

WhatsApp : 019-3330382
Tempahan Design:
Banner | Buku Iklan | Label | Logo | Header/Edit Blog | Kad Nama | Poster

6 comments:

  1. mesti hafni suka sangat ni boleh belajar cantum2..

    ReplyDelete
  2. aroitu trend busy book.. bestnya mcm2 buat..

    ReplyDelete
  3. Memg mnarik sgt gmbr2 yg bewarna warni

    ReplyDelete
  4. kita curik gambo2 ni eaaa...mintak halal.. kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. amek je, memang nak share pun.

      nanti story kt blog ek, kalau dah buat..

      Delete

Terima kasih untuk komen bernas anda :)