Selalunya pnIsteri la masak kan..
Tapi tadang2 nak juga merasa air tangan enSuami.
Setiap pagi, bila dah siap sarapan, mula la tanya enSuami, petang ni nak masak pa?
Tiap2 hari tanya.
Kalau ada idea, boleh enSuami cakap terus terus..
Kalau xda idea, apa2 pun boleh, Sayang.
So, minggu lepas, bukan main syok beli lauk2 kat pasar malam.
Amek yang longgok2 RM 10 tu.
Cam best lak dia ofer.
Amek ikan kembung 1 pinggan, ada 8ekor.
1 pinggan udang.
1 pinggan ikan ketoi2.
Balik tu tanya enSuami ikan tu pa nama.
[Hohoho, walaupun ceq ijajah sains laut, tapi xtau la apa nama ikan ni..]
Huhuhu.
Tapi byk belajaq ikan omputih ja.
Jaws tau la, hahaha.
Ikan pari, rasa nak muntah pengsan bila masuk makmal.
Belajaq pasal lamprey ja paling ingat.
Hat lain xyah tanya laaaaaa, hukhuk..
enSuami kata ikan mayung.
Nak masak pe tu, ikan mayung?
Saya tau bila nampak ikan yang potong ketoi2 tu, ikan ketoi ja.
Nama ikan, xtau.
Selalu ikan ketoi ni, feveret, buat masak kicap.
enSuami google, masak lemak bo, asam pedas bo, agak2 masak tempoyak pon bo kot noh?
Tapi yang bestnya, enSuami ofer nak masak lauk ni, hari ini.
Abang tau nak masak pa, biar abang masak.
Sungguh?
Ya, abang masak.
Alolololo,
...
..
.
.
.
.
..
...
Balik umah petang tu, nampak dari pintu dapur, heeeeee.
pnIsteri meleret.
Sah, enSuami saya masak!!!!
Petang tu dengan rilek2nye, masak nasi, wat sayur pucuk ubi masak lemak.
dan first time penah makan pucuk ubi goreng ngan telur.
Apa nama ni, lupa sudaa.
Belajar dengan Mak Mertua, asbab dari enSuami yang teringin nak makan.
Last pucuk ubi bekalan mak mertua dua minggu lepas.
0 comments:
Post a Comment
Terima kasih untuk komen bernas anda :)