Tuesday, 16 February 2010

Jalan-jalan Edaran Limau Gong Xi Fa Cai!!!( em berjalan jeya)

Jalan2 di Pasar orang Cina. Best, mcm2 boleh tengok, semua plek2. babi je xperasan. *sopan la cikit kata khizir



Masa jalan2 edaran tu, sampai kat part buah ni, ada pakcik yang geng kiotrg ni jugak la yg kata..Ha bg buah ni baru kena gaya. Pas2 tanya la berapa sebijik nih? RM5 sebiji.. Memang pueh ha, bankrap YB klu nak edar buah ni untuk rakyat..o mahal pas ada tangkai lagi kot

Mula tengok, eh eh, buah pun nak kena hias ke? yela nak makan kena ada hiasan bg selera
Pas2 berhenti tanya, buah pe ni(yang hijau tuh)? Adik yang jual tu pun xtau nak kata dalam BM..Labu air rasanya? Ye ke? mmm mgkin kot



Pas2 mai part kat bunga2an plak... Sejuknya rasa. Paling best tengok tulip. Tengok je la yg best. Teringat cam spring kat dlm cerita Korea Spring Waltz dan gambar spring Uppa bagi. Mesti lg best klu kat UK dan Korea..itu  daisy la bukan tulip aigoo




Teka ni pa? em mcm tempe ja

Ni nak tunjuk, mak nyonya ni, hisap rokok..Ish ish.. org tua mmg gitu la nenek-nenek zaman dulu pun hisap rokok daun

Ni, ikan pa plak.. Cina tu susun kepala ikan yang telah dipenggal je..Nak pilih yang mana?sedap ni buat kari kepala ikan, emm ikan merah bagus kot
Nabilah tanya, Ikan pa ni bos? tu ikan merah n kerapu yg berbintik aigo ikan pun xkenal isk2
Ikan Kerapu oo..dia kata..Ini badan dia, mau amek jugak(amek gambar..)

Eh ini ape nih? Patut la xtau, dia tunjuk ekor. Pas2 baru tunjuk kepala. Ini lobster ooo..
Mari la amek gambar saya juga. Xkan amek lobster ja ma..Ooo ok, sblum bos ni ckp byk lg, Nabilah pun amek ok bos, 1, 2, 3..Klik! ini bos gerai sebelah, bukan bos gerai ikan kerapu ni pun.. Dia yang nak mencapap, layaan je la..
Ni baru ikan fresh dia..talapia merah tu

Ini plak, bawang putih yang diemaskan..

Pas2 tengok sini, Nabilah ingat mercun, rupanya bila tengok tang bawang tu baru teringat la...barang2 sembahyang dia..Mercun pa nya..Bo ke aunty ni tanya, Ya mau apa? Xkan Nabilah nak beli benda2 ni, saya amek gambar je ye aunty.. bgus la tu tgjajwab pekedai tnaya pelanggan mana tau melayu pun nak pakai 1 malaysia


LESTARIKAN INISIATIF IMEJ SELEKTIF

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)