Saturday, 25 October 2014

Kedai Mr. DIY kini di Kuala Selangor

Kedai DIY dah ada kat Kuala Selangor, yeay.. 
Lokasi dalam premis Courts, betul2 menghadap Jalan besar.
Dekat je dengan Tesco.


First time nampak hari Isnin Lepas.
On the way nak ke Bangi, tetiba ensuami nampak signboard MD...
Fuyoo, dah ada kat Kuala Selangor tuuuu...


Tetiba jadi excited.
Lepas ni boleh la Umi pi jalan kaki je...
Amboi kejam betoi Abi tu, nak suh orang pi jalan kaki je...
Yeyeh, boleh beli barang best2 tu...


Hari2 boleh pi.
Pi tengok je la, bukan beli pun, haha...
Masa hari pembukaan semalam, 24 Oktober, ramainya orang.
Saya pun pi terjah juga.
Ingatkan ada diskaun ke, special price ke, man hadooo...


Nak cari barang pun xjupa.
Sesakkkk.
Saya nak beli mainan utk Hafni je.
Cari, xda.
Siap tunjuk gambar kt staf lg.
Diorg pun xjupa jgk.
Mungkin sebab outlet ni kecik je..
Xsemua brg ada.


Staf tu kata, mainan byk ada kat Subang, antara outlet yg besar.
Emmm kna pi Setia Alam atau Bukit Raja jg la nampaknya....
Kalau pasal wallpaper kt MD tu, saya dah beli lagi murah dr MD....


Haaa, nak tau x kedai mana, hehe????
Kedai 5 SEN JAYA kat SG Besar, yeh!!
Saya tau pun, sbb baca blog kakak ni.
Siap print screen lg.
Pernah lalu depan kedai tu, Tp sbb xtau apa yg menarik, jd xmasuk la.
Bila dah tau, hohoho, dan2 nak ajak ensuami pi.

Tapi minggu Lepas saya pi, harganya lagi murah dari yang akak tu bagitau.
Dia cakap RM3.50.
Saya beli RM2.50!!!!
Tapi beli Satu je dulu, nak tengok kualiti.

Bila tengok kat MD, sama je jenamanya, OLAB.
Kt MD, RM3.50 OK.

Saya dah pi Kaison, Paradigm Mall.
Hajat di hati nak beli font tu.
Nak beli H-O-M-E...
Dpt HOM jeee, E dah habis...
Bila tengok kualiti, cat putih dah terkopek, emmmm.

Last, masuk tgn kosong, keluar pun tgn kosong.
Masa baca blog orang, mcm2 saya print screen, nak beli tu, nak beli ni...
Bila tengok kualiti, alaaa mcm ni je, baik buat sendiri, heyyy.
Tengok Bunga pun, mcm kat kedai dua hinggit je.

Nampaknya tak ada yg menarik di Mata saya.
Masuk Romantika pun, xbeli apa2.
Acaner tuh???

Kat mana ek orang beli Bunga cantik2 tu???
Nak Bunga lily putih, nak Bunga orkid putih.
Yg ni je berkenan di hati.
Tengok orang dok hias guna bunga2 ni mcm cantik je, mcm sweet je...
Tapi xjumpa lagi.
Ke dalam gambar nampak cantik n mahal Tp sebenarnya sama ja yg mcm saya tengok kat kedai?

Bagi saya, nak tau kualiti, bahagian tgh dlm bunga tu xkosong.
Ke salah ek...
Memang xreti lagi Bab bunga ni, memilihs sgt ke, ahakss...

7 comments:

  1. Wah... Dah ada..saya biasa g kat mr.diy di mbo klang harbour place....besar dan selesa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, xpenah sampai lg.
      Nanti ada rezeki boleh la pi yg mbo tu.
      Yg ni kecik je.

      Delete
  2. Teruja baca ni.bila dah masuk ke kedai tu,buat entri...tak sabar nak tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg pergi kali ni, beli Lego utk Hafni dan 2 biji botol picit.

      Yg akn dtg, xtau la lg bila, hehe...

      Delete
  3. ramai yg cita kat mrdiy ni murah2.. xpernh plk berpeluang masuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok la jgk harganya.
      Tp saya survey2 jgk, kot ada kedai lain yg lebih murah utk barang yg sama...

      Delete
    2. boleh bg tau saya full adress atau lokasi kedai ni kat mana?saya berminat nk pergi. boleh wasap saya +6012-2373874.terima kasih.

      Delete

Terima kasih untuk komen bernas anda :)