Tuesday, 20 October 2015

D.I.Y : Bekas Simpan Pensil Warna dan Krayon

Assalamualaikum...

Hasil dari DIY semalam, terus bersemangat nak mengemas...
masa kemas buku2 binatang tu, jumpa kaler2 yang dibeli hari tu...
masa tu saya guna juga bekas mister potato ni untuk simpan kaler2 ni..
cumanya saya campur je pensil warna dengan krayon satu bekas...

Asbab dari suka sangat dok makan mister potato ni, banyak juga la bekas versi ni kat rumah...
nak masuk bakul recycle, tak sampai ahti...
macam boleh guna nanti2...
sebelum ni dah guna untuk simpan lilin, baja taik ayam, baja kopi, semua letak dalam ni...
tu yang tak jadi buang tu, mana la tau ada guna...


So kali ni, nak guna untuk simpan kaler2 Hafni pula..
memandangkan dapat momentum kerajinan daripada frame lahir semalam...
so saya dapat idea pula nak balut2 sikit bekas ni...
baru cantik sikit kan....


Print label color pencils, crayon...
yang print senang je dalam A4...
pastu guna lebihan chevron semalam, tampal pada bahagian atas dan bawah bekas...
sebagai frame juga...
cukup2, dengan lebihan chevron tu..
Alhamdulillah....
guna kertas recycle je semua...


Saja buat konsep kanak2 sikit..
colourful untuk ceriakan bekas ni...
dah bekas kaler2 kan....
label pun kaler2 la sikit....


Simple2 je untuk kanak2...
entah tahan sampai bila....
setakat ni, untuk kaler2, saya letak atas rak buku..
jauh dari capaian Hafni...
tak selalu pun guna...
kapur tulis tu pun dah habis sampai ke sofa dia conteng, huhu...
nasib baik kapur tulis nakk....
boleh cuci dengan kain basah je....
 

Cukup la untuk kegunaan Hafni...
guna barang2 recycle je..
asal boleh guna...
saya lebih suka guna bekas2 yang berpenutup...
senang nak maintain...
lagipun, kaler2 ni kan sensitip sikit...
kalau jatuh2 tu, mau patah2 kan...
tu yang guna bekas bertutup tu, senang nak simpan...
 
Kasi cantik sikit je, dah boleh guna....
macam baru gitu...
senang je DIY kali ni...[DIY ke macam ni?] hahaha, make over la kot ehh...
WhatsApp : 019-3330382
Tempahan Design:
Banner | Buku Iklan | Label | Logo | Header/Edit Blog | Kad Nama | Poster

11 comments:

  1. Wah.. cantik.. lain kali nk try jugalah buat macam ni.. drp buang saja bekas kerepek tu, jdkan macam ni nampak lawa sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, recycle je, jimat...
      dan hasilnya tak mengecewakan..

      Delete
  2. assalam sis..salam ziarah..

    kreatifnyaaaaaaa...comel jer bekas tu..hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Julie..
      mekasih singgah sini..

      hehe, bekas recycle, balut sikit kasi comel, hee

      Delete
  3. wah cantiklah nabilah..sy pun tgh cari idea nak letak stationeries anak mcm ni..thanks for the idea..;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih Yat...
      cuba la nanti, senang sgt...
      ada penutup siap, sesuai utk stationeries..

      Delete
  4. canteknya.
    kreatif.
    yang menampakkan ianya cantek sebab cover chevron dan font warna warni tu.
    comel sangat.

    cik hani bagi 5 bintang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi, 5bintang tu, mekasih hani...
      yup chevron mmg comel pd mata yg memandang, hee

      Delete
  5. kreatif !!
    guna yg recycle je senang, menjimatkan hehe

    http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.my/search/label/DIY

    ReplyDelete
  6. Cantiknya. Boleh gntung kt dinding x agak2. Letak bwh ni kang sepahh jugk dikerjakan hehe

    ReplyDelete

Terima kasih untuk komen bernas anda :)