Wednesday, 25 April 2012

Hadiah Canggih meraikan Pengantin

Majlis meraikan pengantin anjuran Pejabat Adun Bangi, dibuat pada tahun ini selepas berderetan kenduri masa cuti sekolah bulan 3 yang lalu..

Ingat boleh buat masa cuti sekolah, boleh lah enSuami saya hadir.
Ni, xdapat buat masa cuti sekolah, emmm ni nak nangis ni.....crying

Nanti jeles dengan orang lain...
Orang lain ada enSuami, kita xdakkkkkk broken heart

Bila dapat sms jemputan, respon tak hadir.
Cewahh, berlagak xmau pi.......
Bukannya apa, nak jaga perasaan, huuuuu

Hari Sabtu lepas ada Jom Shopping di Econsave macam biasa.
Hj Rosdi dan Kak Mariah pun datang tolong jugak.
Kebetulan ada di situ, diorg amek kesempatan untuk membeli hadiah untuk pengantin2 yang akan diraikan esoknya (Ahad)
Hj Rosdi dah tau Nabilah xmau pi.

Dia paksa suh datang, katanya Sabrina n Wani pun datang tanpa suami.
Wani, tau la suami dia kat Kelantan, xda la jauh, kot2 enSuami dia balik, saya plak masih xberteman.
Kak Sab pulak, Nizar datang lewat, bukannya xdatang langsung, emmm

Masa tu Nabilah suka wat samseng, "arr beli hadiah iron kat Nabilah, Nabilah nak iron!"
Muka xmalu ke saya?
"enSuami kata, isk ada jugak spesies orang macam ni, boleh plak dok mintak2 nak hadiah pe.."
Lantak aih...
Dah kita perlukan iron, minta la iron.
Saja ja kata, habaq pi, xsemestinya orang beli kannnnnn, btoi x?

Watpe dapat hadiah yang kita xperlu sangat...
Rugi tu, bek mintak, hehehe....
Malu xmalu...... janji dapat.

~Persembahan Marhaban oleh Kumpulan Marhaban Taman Jasmin~

Tapi masa tu xpercaya la kan...
Nak dapat iron ni...
Tapi Hj Rosdi ada bagi amaran ar, "kena datang, kalau x, saya xbagi hadiah tu"
Nabilah ingat Hj Rosdi maksudkan hadiah umum yang conpem semua pengantin dapat.
So Nabilah pun menjawab la, "Ala Hj Rosdi dah beli kannn, xkan xbagi kat Nabilah. Watpe beli hadiah banyak2, simpan tapi xbagi kat orang???"
"Hah, xkira la, xdatang xbagi. Saya simpan la nak bagi kat orang lain. Ramai lagi Nisa' yang xkawen."
Emm, sambil mencebik, straight face

Pagi Ahad tu memang xmau pi...
Dah janji dengan Haz nak pi Kuliah Dhuha Us Don kat Surau Annur.
Tengok2, YB tepon suh amek gambar kat tempat majlis, sebab dia datang lewat, ada majlis bersama MB di Hulu Langat.
Aduhhhh, kena pi jugak nampaknya....

Akhirnya jejak le kaki di tempat majlis.
Semua dok tanya, Mana suaminya? Mana pasangannya? Ni meraikan pengantin, kena pakai baju kawen!
Masalahnya, saya datang sebagai camerawoman, bukannya pengantin, adoi!
Banyak sangat tanya, merajuk satni, balik teruih kot.angry

Masa penyampaian hadiah, memang nama Nabilah juga dipanggil.
Kira 2in1 lah...
Masa tu xkisah dah la pasal hadiah.
Janji selesa masa majlis.
At least ada la teman, Wani Damansara pun datang keseorangan tanpa enSuami.

~Masa pi amek hadiah untuk pengantin~

Tapi, dalam senyap2, hee hee
Kak Mariah bagitau  hadiah atas permintaan dah beli. Nanti tukar dengan dua2 hadiah tu...
surprise Terkejut kot...
Ingat tak dapat dah la kan.. saya pun dah cool dah....
Memang la dalam tepon tu, banyak kali dok sebut pasal iron. Sampai Kak Mariah tanya, xdak iron lg ka?
Emm nak pindah nanti la, barang pertama kena beli adalah iron.
Satni kang, dah pindah, xdak iron, pi keja baju xbergosok.......

Akhirnya balik tu terus buka hadiah.
Walaupun tau memang dapat iron, tapi excited jugak la, nak tengok iron tu...
Dapat hadiah yang kita nak, mesti la best kan???

Wahh, FABER...
FABER lagi, haritu dapat oven dari Kak Mariah pun jenama FABER jugak...
Waa, Hj Rosdi n Kak Mariah ni pengguna tegar FABER ke???


Nampak canggih le, iron ni.
DRY : STEAM : SPRAY : SURGE IRON
Alhamdulillah, rezeki dimudahkan urusan.
Semoga enSuami pun dimudahkan pindah ke Hulu Langat.


Nabilah tau, Hj Rosdi n Kak Mariah kesian kat Nabilah kannnn.
Suami dok jauh, xdapat pindah2 lagi...
Pas2 nak sejuk n gembirakan hati saya, sebab tu la belikan hadiah ni kan...
Yes, I Like dengan hadiah ni!!!

Mekasih ya..........kiss

Perbezaan saiz dan kualiti tapak iron tu...
Memang baikk punya, bukan cap ayam ha..
Dah daftar online untuk 3months extended warranty.
Harap ianya bertahan sehingga 10 tahun lagi, Amin....




2 comments:

  1. syoknya, pengantin lama pun dapat hadiah :-D

    ReplyDelete
  2. dah lama ke?
    setahun aja, hehe

    rezeki kami nak pindah umah baru, alhamdulillah. =)

    ReplyDelete

Terima kasih untuk komen bernas anda :)