Friday, 20 April 2012

Masakan Suri Rumah lebih menyelerakan dengan Tepung Magik!

Masa buat bekal Yong Tau Fu, masa cuti hari Rabu sempena Pertabalan Agung. Hari tu pergi ziarah Ummi Fiza yang selamat melahirkan baby girl yang comel montok geram nak cubit di Banting. 


Balik dari Banting, terus ke kedai gudang, nak beli barang2 runcit untuk wat hamper untuk hari Keluarga 1/3.
Cerita lanjut, akan datang ye...
Pas2 makan yong tau fu kat umah Natrah.
Macamana ntah, sembang2 boleh terkeluar cerita pasal tepung magik.
Nabilah pun mengutarakan hasrat nak beli jugak tepung magik kat Kak Shira, sebab rasa teringin nak makan cendawan goreng tepung.
Pengalaman pertama dulu, ya ampun cendawan melekat sangat.
Jadi serik nak buat lagi.
Tengok2, kak Shira kenalkan tepung magik ni.
Pastu Natrah dengan ikhlas memberikan baki tepung magik yang belum dibuka bungkusannya.
Free plak tu, I likeeeeeeeee!
TQ Natrah! 

Kali ni nak cerita tepung magik!
Nabilah Ahmad, xmasak betul2 lagi.
Memandangkan setiap Ahad selalu ada program, xberkesempatan nak masak pada hari tugasan.
Maap ye kawan2, tapi saya bawak balik makanan kannnnnnnnnn.......

Semalam, time Nurul masak, ada ayam sket.
Promote kat dia, goreng pakai tepung magik la..
Dia tanya, apa specialnya ni? takut aih nak masak, namapun magik!
Nanti kang goreng, keluar benda lain......

Benda pa nak keluaq...
Ayam goreng la kan, yehiiiiiii...
Try la goreng, xyah letak pape, gaul dengan tepung ni je.....
Dia pun ikut la, kekeke........

Nampak cam k.Nabilah ni malas la plakkk..
Nak tunggu saya masak, xtau la bilaaa lagi.
Hari Ahad ni, 22hb pun ada program.
Tapi nak larikan diri.
Haji Rosdi dah bagi amaran suh datang, ceq xmau pi jugak!

Ni la hasilnya ayam goreng tepung Magik!
Dah cakap kat Nurul, kena snap gambaq dulu.
Nak buat laporan kat Kak Shira.
Tapi xjadi lagi cendawan goreng tepung, maap ya....
Tapi OK la, best rangup.
Memang licin habis, lauk semalam.
Terhangat di pasaran la Nurul masak semalam.
Nasi seperiuk pun licin, Alhamdulillah.

First time buat kuah Yong Tau Fu, tercayaq la sangat.
Kak Shira kata boleh letak tepung magik untuk likatkan kuah!


Lepas ni boleh la cuba gantikan tepung jagung dengan tepung magik plak untuk likatkan kuah yong tau fu nih.
Iya kan gitu Kak Shira?????



No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)