Monday, 5 July 2010

Cadangan Hadiah untuk Berkat/BungaTeluq/Doorgift

Kenduri pertama untuk BChaq, KChaq bagi cadangan bagi alMathurat utk SpecialGuest. Kalau harap BChaq sendiri, xtau la dia tpikiaq ke dak.. Abangku tu, tau ke dia alMathurat? Oops...(kalu dia xtau nabilah bagitau lah, ok lah kchaq dah bgtau)


Pastu time kenduri KChaq, dia plak buntu nak bagi pa? Ingat lagi, masa2 Nabilah kata la, bagi la alMathurat. KChaq kata, xkan nak bagi lagi, hr2 BChaq dah bagi. Dalam hati2, la kira jugak camtu plak. Tapi bila pikir2 lagi, betul jgk, nanti orang sama jugak, yang nak mai kenduri, especially org2 kampung la.. Kawan2 pengantin ja yang berbeza.
Pas2 dengan takdirnya, kebetulan masa kenduri KChaq, buat majlis tahlil untuk Wan (Datuk, sebelah mak). So, KChaq beli buku Yasin dan Tahlil.


Kalau macam ni lagi baguskan? Dua2 ada, complete 1 set. Baguih ni...=) ye memang bagus tp skrag ada yg edisi kecil lagi sy memang prefer utk ini lah xpun doa harian comel juga
KipasCina?kipas cina cantik tp xda saham, apa kata keychin ok? nabilah

SuduGarfu? hmm xmaulah yg ini xsesuai ja

Kenduri BChiq bagi setcawan mcm ni, tp cawan hiasan la, nak minum guna cawan2 cam xsesuai jer.. Kecik je pun.. Nak minum air zam-zam, ok kot. Beli 1kotak, ada enam set. Klu xsilap, BChiq beli 20kotak. So 20X6's dapat 120 set. Nabilah balut dalam net, ikat dengan riben. Boh dalam paper bag. Dalam paper bag tu, ada lg, kuih2 tradisional (org2 kg bagi), puding agar2 (Pn Intan buat).


Nabilah plak? Target Nabilah, sebolehnya xmau bagi benda hiasan. Nanti menyemak ja umah orang. Ye ke? Cuba la cari yang boleh bagi saham sepanjang hayat ni.. Nak masuk syurga. ye betul tu, doa la bagus sy rasa, tp ada juga org yg wat kelender yg ada gambar pengantin tp, mcm xdapt bertahan lama juga.

Yang ni poster, bukan buku. Dulu ada 1buku dapat percuma masa beli buku ke beli Quran.. Doa Harian bagus jugak.. Ramai lagi yang xdapat amalkan.. Nabilah pun belajar doa naik kenderaan masa mengajar PASTI, huhu, sedihnya...owh yeka tula next time hantar anak-anak pi Taski or pasti jgn pi tadika tau, sy ingat doa ni sebb bila naik keta mesti abah suruh baca.


Pas2 tinjau2 blog, jumpa yang ni plak.. Macam bagus jugk. Kalau rumah Wak, 200 umah Nabilah, 200, sket jgk ni, xdapat lg special price. tapi nak pikir lagi..
Yang sesuai dengan bajet Nabilah..

Ada terpikir, pen, keychain.. Tadi tengok, notepad pun ada orang buat.buku doa la bagus  Paper bag pun kena masuk dalam belanjawan ye Wak. Paper bag pun bo tahan gak harganya.paper beg ni kena buat yg palastik je murah,

Paperbag = RM0.50 - RM2.00
dan lebih mahal lagi.
Buku alMathurat = RM 1.50
Gula2 coklat canggih = RM 0.50
Jumlah = >< RM 2.50 - 3.00
dan lebih mahal lagi.

Bo tengok kat website ni,

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)