Wednesday, 30 June 2010

Wak, Berita Panas!


Naim dah selamat jadi tunang orang, huuuu........ Alhamdulillah. Patutlah Nabilah htq msg, xbalas..org tgh sibuk ghupenya.. Mak Nabilah pun xcerita, emm.. bila ntah bertunang ni. 26 ka 27 hb kot. Dapat emel pagi ni. Jom tengok, nanti Nabilah boleh tunjuk mak2 sedara Nabilah, sepupu sepapat,=) Sebelah mak, adik2 perempuan ramai. ada PakCik Asri ja sorang adik lelaki. So, bila bertunang ni, ramai la jadinya, sebab MakCik2 ni nak mai memeriahkan majlis. Ramai gak tu, siap pasang khemah, biaq betik, Naim ni. Tapi xpa la, PakLang keja JKR, boleh dapat khemah free, hehe =P

Cantiknya, Naim.. Huuuuuuuu =)


Bertunang pun, kena buat flower bouquet ke? Alamak...

Naim bersama hantaran2 tunang, wah......


Naim dengan Mak dia (MakLang saya lah)

Cincin, specialnya design ni....

 Aik, dah peluk mak mertua...eh bakal =P

Ooo, silap ni...kena tunjuk ni dulu..
 Patutlah dok tengok cincin, mana part sarung kat tangan...dok cari-cari....

Rupanya gambar rosak, time ni..xnampak sudaa..

Ok, dah boleh dah dok sebelah mak baru. =) Yang sebelah Naim tu, tok. Maknanya Mak kepada Pn Intan la. Tok kitorg la kiranya. Satu2nya yang masih tinggal. Naim rapat ngan tok. Nabilah jarang2. 

Dulu kakChaq membesar dengan tok. Dia kata tok tu mak dia. Sebab tu Nabilah xrapat sangat, sebab tau Tok sayang kChaq lebih (eh ya ka?) Time raya ja, Nabilah baik dengan tok, sebab Nabilah sorang ja suka makan kuih2 raya org dlu2.. Tok suka la bg Nabilah mkn kuih2 dia buat... Bahulu, kuih bakaq, dodoi. Ketupat, lemang, xmkn sgt, =] Dulu tok buat sendiri bahulu, la ni malas sudaa.. Dia pun beli jgk. Satu lg favourite Nabilah dari tok, bengkang pandan. terharunya, klu tok buat bagi Nabilah makan, huuuuuuuuu...... Nak belajaq, xsempat2.. Tok garang, sedih dgq cerita mak, masa dia kecik2 dlu...huuuuuuu.


Ni Chu kami. Adik bongsu mak. Patutnya panggil MakSu la, tp dah besa panggil Chu sebelum dia kawen, bila dah kawen pun panggil Chu jgk. Semua jadi xreti nak tukaq panggil MakSu.

Ok, ni Pn Intan bertudung hijau. Cam x, wak? Yang oren tu, nampak sama x? Tu adik mak, kitorg panggil MakTeh.

Yang bersongkok tu, PakTam. Tapi di mana, MakTam ye? xnampak plak dalam mana2 gambar yang ada. Takkan PakTam ja yang mai? PakTam ni, bapa sedara ipar la, sebab dia kawen dengan MakTam (adik Mak-adik ipaq mak la). PakCik Asri yang pakai lebai, baju kelabu kat belakang tuh! Dok mengunyah, nyummnyum =)

Naim dengan Adek (nama dia Fadzilah, family panggil dia Adek) Adik kedua dari bongsu.

Ha, Fadzilah, Shuhana (ni batch kitorg la ni, 25), Naim, yang sebelah Naim tu, xkenal. Yang hujung sekali sepupu, Nadira (anak MakTam-PakTam)

Nadira, Angah (kakak Naim, yang baru ni, keguguran kali kedua), Naim, Mak saya lah.....

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)