Thursday, 15 July 2010

Tali oh Tali Leher a.k.a Necktie

Oh tie..tie..tie..necktie..

Sukenya Wak ofer minta hadiahkan necktie.. Hehehe, ada rahsia tersembunyi di sebalik necktie.. Suke, suke, suke.... ape rahsia tu? mcmni sy terfikir ape yg mmpu enti beli nak tengok juga taste enti mcmna lagipun dah lama x beli neck tie alang baik beli utk kahwin kan. sempena kawhin la kiranya, wah yg biru bawah ni pun cantik ada bunga2 cikit

Nabilah suke tie yang kosong camni, tengok Ally Iskandar pakai kat MHI, nampak lembut dan smart kot.. yang ini sesuai kalu kita guna dgn balazer or baju yang lembut, pakar motivasi or penarik org suka la warna striking

Waahhhhhhh, huhuhu =P tp kami xla kacak mcm org ni tp smart cikit la.. xpe Wak smart utk Nabilah je ye, tihihi...=P


Yang maroon ni pun OK gak, kosong dari jauh, tp sebenarnya berjalur2..yang jalur tu pun bagus sebabnya boleh masuk banyak baju sebab dia ada ton warna kan kan cantik tu. yang kosong tu nampak ok juga tp kosong je.


Yang ni, macam badut je... Wak ada ke camni? ada ke badut cantik jugak ni. tp jgn strikinng sgt asal nampak lain ,kiranya tie ni mcm daya penarik la utk pemakai.


Corak bunga plak, sesuai kah dengan Hasyim? hui yg ini xmau la mcm feminin ja sat gi kena gelak dgn budak tp ok juga huhu.. ye Nabilah pun xmau beli yang ni =)

Hah, mana satu yang Hasyim suka coraknya? hmm xda yg minat la sebab mcm tema lama je Owh yeh???

Belang2 senget mcm ni best.. Nabilah plan nak cari camni lah.. Ok x? 3 dari kiri sy dah ada, ye sesuai juga oh, dah ada? Ok, Nabilah tau daa...

Ha, contoh padanan yang baik... tp sewarna je la huhu

Nak beli warna ....................~Rahsia~ rasanya Wak xda lagi warna ni.
Nabilah rasa macam Wak takut nak bermain dengan warna2 lain yang lebih xtreme.
Baju Wak, banyak kelabu, ungu, biru yang lembut2 cam krim, lagi????  ya betula  ape yg nabilah ckp ni,warna tu je baju sy, xberani la sbb takut xsesuai dgn kulit,kejap lagi org kata buruknya xkena dgn kulit. tu yg sy takut..ooooo ada warna rahsia ya bagus2
Ok, kita masuk cara nak ikat necktie plak..
Kena belajar ni, nak buat jugak untuk enSuami. Senget pun xpa, janji ada sentuhan pnIsteri, kan..kan..kan?=) yezza sentuhan isteri tu yg penting =) tp kena ada pengalaman nak buat sebbnya takut jadi panjang or pendek xpun tebal simpulan tu x cantik juga, jadi paktis make perfek ya, jgn jemu nak buat nanti sat gi kata lecehnya nak buat =)

Cara 1
Yang ni, xkot Wak buat masa pi sekolah? itu di panggil bow tie nak pi diner or mengorat org kaya2=)

Cara 2
Em, yang ni kemas... ini la yg biasa kami buat, kami buat dari tingkatan 2 lagi kami mmg suka wat, tapi kadang 2 geram juga dgn kain tie ni sebbnya bila dia tebal susah nak gulung jd x cantik.

Cara 3
Sama ja hasilnya, mana yang beza ni? sama cuma cara pegang kiri or kanan

Cara 4
Emmm??? asal hasilnya kemas dah ok

Cara 5
Lain ke ni? yang ni lain cikit dia mencerut kat leher tu.huhu

Cara 6
Yang ni cam mudah je..tgk ketebalan tie tulah, yg eloknya jgn beli yg tebal sgt susah nanti

Cara 7
Ok, dah siap semua...ok ok ok

Mana satu yang Wak selalu buat? Ntah2, org laki pun xtau pa sedap je kata xtau ye. xpun ada yg siap dah terikat tp guna getah je masuk leher., ada banyak cara nak ikat tali leher ni?
Mana se yang Wak selalu/pandai buat? nanti nak buat latihan buat tie kalu nabilah x berjaya xleh dapat hadiah \(^_^)/
Ai, nak hadiah...Nanti dah beli nanti, Nabilah praktis la, ikat necktie ni, emmm=]

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)