Friday, 27 March 2015

PETUA : Doa Basuh Beras dan Manfaat Minum Air....


Assalamualaikum
haihaihai...

Bukan nak berpetua sangat pun..
just nak kongsi je softcopy imej yang saya buat untuk frame kaki dalam entri lepas...

Siapa yang nak, dipersilakan ambil...
design biasa2 ja...

Imej Asal...




Info Asal....

Minum air lepas bangun tidur tu memang best.
masa sek men, ada cikgu bagitau. minum air sejurus bangun dari tidur, [dengan mulut tak basuh lagi] boleh jadi awet muda.
dan ada seorang Ustaz dalam ceramahya kata, kalau lepas minum air ni, kalau tak buang air besar, paling koman, air kecil pun conpem buang...

dan memang sahih la, itu la yang saya amalkan dari sekolah menengah...
awet muda??? xtau la nak kata. asalkan umur hidup ni berkat dan dirahmati pun dah cukup.
awet muda dengan air wuduk pun ada juga orang sebut, kan...
[InshaAllah]

kalau bab membuang ni, memang tak dinafikan lah... lepas je habis sarapan, tak menyempat dah nak masuk tandas, nak membuang punya pasal.

Cuba la amalkan...
minum air banyak, membuang pun banyak.
bila in dan out seimbang, baru la dapat badan ideal...
[InshaAllah]



Imej Asal....



Yang ni saja je tambah....
kot ada yang nak...

Semua boleh google je...
tengok idea orang..
kita tukar ikut selera sendiri...

Macam mana tergeraknya hati saya nak buat dekorasi ni diinspirasikan dari blog Eta..
dan kalau seterusnya mengilhamkan orang lain untuk buat juga [benda baik, kan] apa salahnya...

kata, Sharing is Caring, hehehe...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)