Friday, 2 November 2012

Kedai Makan Upin dan Ipin

Nak cerita ni.......
Tengah hari tadi dah pi makan kat kedai Upin Ipin!!!!!!
Betul betul betul niiiiii, tak tipu, hee!

Dah banyak kali dok lalu eh..
Bila nak pi ni Sayang?
Nak makan ayam gorenggggg Upin Ipin!
[sila baca ikut intonasi Upin Ipin, weeee]

Ayam goreng, ayam goreng, ayam goreng.
Berkobar2 nak makan ayam goreng.
Nak makan ayam goreng ja, yang lain xmau...

Nak tengok la jugakkan, menu apa lagi yang ada kat situ.
Bila google tadi, dah 3 cawangan kat Selangor ni iaitu di Shah Alam, Bangi n Taman Melati.
Yang terbaru kat Mydin Meru Raya, Perak.

Kami makan kat tempat yang paling dekat la, iaitu Bangi.
Sederet dengan TM Bangi, D' One Steak.
[Alamak tetiba teringin lak nak makan lagi steak kt D' One ni, seyh...]

Tapi ini kali, pi makan dengan Aisyah je la.
Xda la enSuami, siang2 ni.
Dia ada kt masjid, OK.
Solat jumaat kat Damansara.
Xdapek la nak dating berdua ek..
Tata, yeh dah sampai Upin Ipin, jangan jeles ye Sayang.
Signboard pun besaq n ceria, conpem nampak.
Depan tu jalan utama ke arah PKNS Bangi.
Memang tempat strategik la ni.
Parking pun banyak, xsesak2 lagi macam depan PKNS tu.

Ok, jom kita tengok menu apa yang ada.
Saspen nihhhhh..

Ada nasi goreng Opah, nasi goreng Kak Ros, apa Mael Mael ntah.
Kiranya macam semua watak2 dalam cerita Upin Ipin la nama2 menu ni.

Ada nasi Ayam.
Set RM 8.90. 
Minuman dah dikira sekali dah.
Ada pelbagai pilihan air.
Teh O, Ice Lemon Tea, Mango, Blackcurrant, Soft Drinks, Upin Ipin RO Water.

Kat sini, special sket nak amek order.
Waiter akan bagi borang order dan pensel kat kita.
Pastu tulis sendiri le, Nombor Menu, Kuantiti dan sedikit nota.
Tadi kat Nota tu, Nabilah tulis pilihan air yang kita nak.

Yeh, ayam yang Saya mau!
Heyyyyy, saya mau ni... 

Tapi untuk set Ayam ni, xda pilihan.
Hanya Blackcurrant Ribena jek..
Set RM 8.90 jugak.
Nasi ayam RM 8.90.
Makan ayam saja 8.90 jgk???

Harap2 dapat ayam besaq la kan.
Isk xsabaq nih...


Aisyah kata anak2 buah dia suka U&I.
Dalam kedai pun ada banyak la cenderamata U&I.
Kalau ada anak ni, jenuh tergedik2 anak2 nak, huiiii
Siap duit la mak bapak ye...

Ada peti aiskrim! 
Tapi tak pi tengok pun.
Takut tergoda lak kang.
Isk isk isk...

Haaaa, nasi ayam Aisyah dah sampai! 

Ala, mana ayam saya!
Nasib baik boleh tengok Upin Ipin kat TV.
Boleh la ralit2 sket.
Tengok Aisyah makan nasi ayam kannn...
Dia bagi rasa sket, mekasih Aisyah.
Tengok cerita lagi.


Masa ni, Nabilah harap la sangat, xda lelaki masuk kedai ni.
Ye ar, xmau spoil mood la, bila tengok ada laki tak pi masjid kan...
Masa nak parking keta tadi, dah bincang2 dengan Aisyah,
Kita berdosa ka makan masa ni?
Aisyah jawab, berdosa la kalau laki yang buat kerja kt kedai tu.
Maksudnya, dia sedang berurus niaga pada waktu solat Jumaat.

Bila masuk kedai tadi, Ok, nampak semua yang perempuan.
Ok, saya tenang.
Sekali dok tunggu2, ternampak lak ada sorang jantan kan, aishhhhh.
Salah sorang pekerja kat dapur lak tu.
Diakah tukang masaknya?
Awat la hang ada kat sini masa ni???

Alamak Aisyah, ada lelaki la...
Masa ni dah dapat minuman dah.
Dah hirup dua tiga kali dah.
Eeeeeeeeeeeeee.

Satu lagi yang nak gerammm sangat ni..
Ayam goreng saya!
Ada masalah!
Depa xleh serve secepat mungkin.
Dah 2 kali paling belakang tengok waiter tadi.
Akhirnya, casher tu suh adik tu datang bagitau yang ayam ada masalah sket.
Boleh tukar dengan nuget n fries yang sama harga.

Cedihhnyaaaaaaaaaaaa.
Arghhhhhhhh, nape xda ayam?????
Kalau tukar nasi ayam boleh?
Adik tu berbalas mata dengan casher tu.
Ok, nasi ayam boleh.

La, ingat xdak stok ayam.
Nasi ayam boleh la plak.
Sabaq je la, makan nasi ayam ja...
Ayam ni, ayam madu OK. 
Nasi ayam saya yang menggantikan ayam goreng! [sobsob]
Lupa plak nak klik gambaq ayaq kami.
Kami dapat gelas yang kecik ja, kenapa eh.
Xsama tinggi macam Aisyah dapat pun?
Bayaq sama kot, RM 8.90.
Dah le ada ayam goreng seketui dengan fries.
Makan nasi ayam, ada nasi ada ayam, gelas jus pun besaq, isk xpaham.

Tapi hari ini xdapat rasa pun ayam goreng tu, xpe saya bagi peluang lagi.
Kalau dapat makan, ayam tu xsedap, n kecik je, memang tak berbaloi la...
Kesilapan besar ni, produk trademark Upin Ipin tak dapat disediakan dengan baik kepada pelanggan.
Hannnnnnnnnncurrrrrrrrrrr hatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Patut la ada kakak senior post kat FB bagitau yang air di gelas dah nak habis minum, ayam goreng xsampai2 lagi. Anak2 dia dah mula bising2 nak ayam goreng.
Nasib baik saya ni orang dewasa dan paham bahasa.
Kalau kena kat budak2, mau nya xmengamuk budak2 kat kedai tu.
Iskkkk...

*update*
Oh, baru teringat, set menu ayam goreng, adalah set hidangan untuk kanak2.
Sebab tu la kot, ayaq dia kecik saja.
Tapi kan, kalau saiz kanak2, mesti ayam dia kecik kan?
Tadi tengok kakak tu dapat set tu, nampak fries dia besaq2.
Ayam xperasan plak.
Ingat set tu akan sampai ke depan mata, sekali bagi kat orang lain.
Terliur saya, sobsob....

Kalau tak silap la kan, saiz ayam biasa makan kat kedai, RM 2.50 seketul.
Air gelas kecik, cincai la RM 1.50 sebab ribena. 
[xtau la klu dia amek ribena yang iklan kat TV tu kan, xtau rasa sebab dah lama xminum ayaq ribena tu]
Total baru 4.00.
Fries tu xkan la sampai 4hinggit untuk 10 ketoi?
Kalau dapat sebijik burger atau nuget sket, OK la RM 8.90.

Mentang2 la ayam goreng trademark Upin Ipin, kelasss sungguh kau, nyah!
Kalau budak2, mau xmau, mak bapak mesti amek gak set ni, conpem!
Laku sungguh la, cepat ar untung.....

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)