Friday, 4 November 2011

Dua kali untuk 100 baucer.........

Susulan daripada cerita Jom Shopping ketiga yang serabut tu cerita di sini, Nabilah ada mention Uppa untuk datang tolong untuk next program.

~Kali ini, dah siap ada notis kepada pelanggan Econsave tentang program kami~
Alhamdulillah, pada 1 November, Hari Selasa lepas, Jom Shopping keempat dijalankan saperti biasa.


Dengan format baru, hari baru, petugas baru dan lain2 lah.
~Tag versi baru program kali ini~

Kali ni, Jom Shopping dihadiri wartawan Selangor Times asbab dari jemputan enAmir untuk membuat liputan.

Malangnya, program kali ini, xla segah sebelum ini.
Peserta yang dijemput untuk hadir 100 orang, yang hadir hanya 54 orang.

Kepercayaan dipertaruhkan kepada Ketua Kampung untuk memaklumkan kepada orang kampungnya.
Bagi masalah sakit uzur, atau tiada waris nak teman (sebab hari kerja) kami faham lah.

Kekurangan pada hari tersebut, telah menyebabkan program susulan harus diadakan disebabkan baucer yang telah dikeluarkan oleh pihak RMSB akan luput pada 7 November.

~Kalut nak cari salinan resit yang dah tersalah amek, huhuhu~
7 November? Ceq ada di kampung arr....
Jadi Khamis semalam baucer Jom Shopping berjaya dihabiskan sebanyak 100.

Warga Emas yang tidak hadir pada hari Selasa, dipanggil sekali lagi untuk datang pada hari Khamis.
~Tengok, tengok, Uppa datang tolong, hehehe. Domo ne Uppa senpai~

Alhamdulillah, borang program pun penuh terisi dengan no tag dan tandatangan.
Ni yang best ni, berjaya kata kan, cecece.........
~Tersenyum meleret macam atuk dan nenek ni, =)~

Sepatutnya bulan November akan berlaku 2 kali program sebab kami pilih untuk buat 100 orang setiap kali program.
Lepas habis program 1 November, dah decide dengan enShahrum 24 November untuk tarikh seterusnya...
Alik2 dapat msg dari RMSB dengan pekeliling baru mengatakan setiap DUN hanya 100 orang setiap bulan.

Ini bermakna program ini akan dilanjutkan sehingga tahun depan lah.
Jadi, lebih ramai warga emas akan mendapat manfaat ini...

Cepat2 warga emas yang telah cukup berumur 60 tahun, mendaftar dengan Skim Mesra Usia Emas bagi yang belum mendaftar.
Warga Emas rakyat Selangor (IC -10-) atau yang telah menetap di Selangor melebihi 15 tahun.
Borang SMUE boleh diperoleh di Pejabat ADUN atau DUN angkat di kawasan masing2.

Ok, kita jupa bulan depan untuk Jom Shopping ke-5.
Sapa lagi nak tolong Nabilah, nanti boleh masuk blog yang glamer ni, hahahaha. Glamer gilaaaaaaa...
~Dah masuk berita dalam paper Selangor Times minggu ini~

*teringat kat kawan Cik Ain Rashid yang suka guna ayat Glamer gilaaaaaaa. Nak kawen minggu depan dengan tarikh glamer gila 11.11.11 jam 11 pagi. xsabaq nak tengok gaun putih yang glamer gilaaa.


1 comment:

  1. It's an honour and privilege to serve with you :-).

    ReplyDelete

Terima kasih untuk komen bernas anda :)