Monday, 14 November 2011

Glamer gilaaaaa.......

Apa yang glamernyaa?
Di mana yang glamernyaa?
Sapa yang glamernyaa?

Isk, banyak la soalan korang...
Meh nak jawab sikit2...
Sabaq nooooo.....
Sayang Nana......

Hahaha, sebut Sayang Nana, mesti la di Penang, Pulau Mutiara.

Ain Rashid, kawan yang dikenali semasa belajar di KMJ tahun 2010.
Huh, memang banyak la kenangan kami bersama.
Kalau tengok cerita2 kami di sana, memang ada pahit dan manisnya.

Ain Rashid nikah pada tarikh glamer 11.11.11.
Mulanya nak nikah pun, Tok Kadi tolong set kol 11 pagi.
Xda rezeki, Tok Kadi tu gi wat Haji.
Bila tukar Tok Kadi, dia bagi kol 8.45 pagi, waktu yang dia free.

Rupanya terdapat 33 pasangan yang akan nikah pada tarikh ni, dari pagi sehinggalah ke 11 malam.
Hebatnya......
Pagi tu, yang nikah dengan Ain ada lagi 2 pasangan yang lain.


3 pasangan yang nikah, Ain ja xpakai kaler putih.
Dia pakai hijau turqoise lembut.
Glamer gilaa, lain dari yang lain.


Selepas selamat nikah, petang tu, kami ke rumah Maktok (umah Tok Ain)
Agenda, nak siapkan buku tetamu untuk majlis resepsinya esok.
Rasa rilek la plak, bila nikah awai kan?
Petang tu boleh lagi dok rilek2, jalan2.
Kalau Ain, tidoq dengan lena petang tu.

Nabilah tolong dia siapkan buku tetamu.
Sambil dok sembang2 dengan Maktok.
Siap dapat pujian lagi, kekeke.
Tengok la buku tetamu untuk Ain & Wan yang glamer gilaaaa...

Hahaha, xla gempaq sgt pon..
Ini je yang mampu dibuat petang tu.
Maaf ye Ain, kalau buku ni xglamer sgt hasil kreativiti kak Nabilah, huhuhu.


Daripada buku yang kosong, balut2, tampal2, tempek2...
Dah berubah wajah dengan sekelip mata, hehehe.

Dah siap buku, pen kaler2 pun nak kena ada bekas yang cantik, glamer gitu.....
Tanya kat Maktok, ada bekas letak pensil x? Pasu kecik ka?
Ha, gelas jernih ada?
Maktok kata pi tengok kat rak belakang.
Ceq pun pi la belakang, ingatkan nak amek gelas yang xpakai.

Maktok, ni gelas yang dok pakai tiap2 hari.. xpa ka amek nak hias2 ni. Lepas ni xleh pakai dah ha...
Amek la, guna. Nak cari benda lain, xdak dah nak bagi.


Erm kira boleh lah ni, lagipun gelas fre je ni, Maktok kata.
Ye dapat hadiah beli Colgate, hehehe.
Yeh, siap untuk gelas pen....

Dah match dah semua, oren merengau.
Satu je kurang kat sini, xdak tulis Majlis Resepsi ke Buku Tetamu ke...
Dapat wat Ain Love LOve Love Wan je, huhu.
Boleh la ek...
Nanti ada tukang promoter.
Orang akan tau, mende la buku ni kan..........

Pada hari kejadian, sayalah promoternya, huhuhu.
Nak tulis x kat buku yang comel ni?
Meh le tulis ucapan....
Dah wat cantik2 ni....
Rugi la kalau orang comel2 xtulis dalam buku yang comel ni...


Aish main psiko btoi, hahaha.....
Meh2 tulis..........
Seronok tengok bila ramai yang mau tulis.
Legaa hati, risau jugak kalau xramai yang tulis.
Kang penyebabnye saya plak, buku xcantik? Saya xpromote?
Haishhhhhhhhh.


Kat rumah Mak Ain, bilik pengantin juga dihias cantik.

Mudah, cantik, ringkas.
Semuanya boleh buat sendiri.
Xperlu susah2 sewa kat butik.
Rugi kita.......

Hantaran turut tidak ketinggalan berwarna oren, ang ang.......

Ooo, lupa plak nak tunjuk gambar pengantin di hari kejadian.
For sure lah glamer gilaaa
Xpercayaaaaaaaa, tengok ar sendiri kat bawah...........

Suke dengan pelamin dia yang macam basikal? kereta kuda? kereta sorong? hehehe.
Tapi suka la, cantik......


Ain Rashid dan adiknya.
Muka sebijik kan...
Dua2 suka pkai contact lens.
Tu yang mata cantik menarik, tertarik je tengok....

Glamer gilaaa pengantin dan adiknya.

Selamat Pengantin Baru kepada Ain dan Wan.
Majlis di pihak lelaki akan berlangsung Sabtu ni.
Sama la kita, PJJ ya, wat sementara waktu.
Tahun depan ada perancangan baru katanya.

Ada soalan dari si pengantin, Hadiah pe sesuai untuk pn Isteri ni nak hadiahkan kepada enSuaminya pada hari majlis kendurinya di sana?
Xda idea nak bagi, korang rasa apa hadiah yang sweet untuk diberikan kepada Suami?

*aish kenapa saya xleh pk lg ni... dah ada suami pun xleh pk..
grand jugak dia nak wat, siap nak tulis puisi cinta, bagi enSuami dia baca depan ahli keluarga depa, haiiiish, hadiah ape ekkkkkk???

update hari ini 17.11.11

Untuk hadiah surprise enSuami, Ain nak belikan tali leher [*idea dari enSuamiku tersayang (^_~)]

Ada gambar baru nak masuk, gambar dari kamera Ana..
Ada la sket muka bergambar dengan pengantin, sebelum nak meninggalkan majlis.







Melaram awal pagi...



Sebelum pengantin sampai...


~Bersandiwara, lalalala~


~Bersama Pemakai Gaun Kawenku yang lalu~




2 comments:

  1. akak..tima kaseh banyakk..buku tu full...hahah..susah dtang dari bangi..terima kasih sangat tau...

    ReplyDelete
  2. Ok, xbanyak pun tolong.
    Baguslah kalau full.
    kat umah Wan, xdak rezeki la nak conteng2 lagi, hehehe.
    Kak Nabilah pun hepy, kalau ain hepy.

    Semoga berbahagia.
    Sabaq banyak nooo, alam rumah tangga ni..insyaAllah bahagia milik bersama.

    ReplyDelete

Terima kasih untuk komen bernas anda :)