Friday, 25 December 2009

.:: Workholic For Reunion? ::.

Huhuhu, keciwanya hatiku. Ingat dah post something here.. Xdak jugak ghupenya. Emmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

Sory la pasal habis kredit td. Xkena gaya ye. Xpe lah. Nabilah banyak mengadu sangat kot akhir2 ni. Penat Us nak melayan.. Em dah banyak event minggu ni.. Mcm minggu lepas gak, tiap2 hari wekend2 ada program. Minggu ni, Jumaat-Reunion. Sabtu-AGM JASA, Walimah Alhafiz. Ahad-hopefully free. Nak qada tidoq..Risau je hati ni, btulkah aku fre hari Ahad ni? Cam plek je..

Lepas tamat mesaging dengan Us, Nabilah concentrate dgn keja2 mug. Mug ada 55 bijik. Marker ada 3- Gold, Merah, Hijau. Suku ke separuh mug siap, Nabilah rosakkan marker hijau, huhuhu. Tadi Zan ajar tekan mata dia, nk bg kluaq ink.. Dah lama tulis, ink smakin kurang. Klu marker Gold tu bo goncang2, ada bijik kt dlm2. Yang marker merah ngan hijau xdak..sebb saiz mata kecik. Beli kt kedai lain kot. Zai yg handle. Td Zan dan Zai ada meting. Akhirnya, kami bertiga jugak yg buat.. Dibantu sket oleh Put yg dah sampai cini ptg td.

~Puluhan Mug selepas kena spray..Ada banyak corak dan warna~

~Apa yang kami tulis? Scientist Team(Zan, Fiza tulis)-25 Disember 2009-Botanical Park-Sempoi Lagi Mesra(Nabilah tulis)-www.scientistteam.blogspot.com(Ayuni tulis)~


 ~Ni 2 kotak dadu, utk sukaneka. 1 Tabung Sumbangan utk PRKampus Adik2~

 ~Hadiah Hamper untuk Sukaneka~

Keja2 ni siap dalam kol 1 rasa. Sebab masa berita nightline2, Nabilah dok menulis lagi. Pas2 yg fasa terakhir2, Fiza yang sembur dgn transparent spray2. Yang awal2 td Nabilah buat dah, selepas marker hijau tu rosak, xda keja.. P amek spray.. huahuahua... Pas2 siap tulis.. Nabilah baring trus kt c2. Nak pejamkan mata jap. Em mmg terlelap trus. Dengar Fiza dok bisik2..Nabilah, tido bilik..Nabilah, tido bilik, jgn tido sepah2 cmni. Em malas dh nk bangun.

Pas2 bagai terkena kejutan pe, Nabilah terjaga. Tgok jam kol 2.15 cam2. Agak2 dalam sejam la tidoq. Pas2 teringat pasal potluck. Hah, xbuat lg! Nak buat ka ni? Tp kan dh janji nak bawa potluck masing2. So buat jgk la. So buat sudah agar2 koko. Lepas siap agar2, teringat inti karipap yg masih berbaki hari2. Tepung yg xbuat hbs hari2 mesti dah keras kong! Ya, tepat sekali. Buang masuk tong sampah. Bancuh tepung baru. Buat karipap plak. Rasa siap dalam kol 4.30> tu.

~Agar-agar Milo/Koko? Apa nama dia yg betui, Nabilah xtau. Mak xajaq la plak, nama apa agar2 ni..~


Camna karipap Nabilah? Yang ni memenuhi syarat Us. Inti kentang dan ada udang kering. Teringin nak buat karipap, tp barang xbrapa nak ada, buat je apa yg ada. Tapi kelim tepi2, xcomel la mcm Pn Intan dan Pn Robisah buat. 2pun baru je pandai buat.. yang masa Nabilah ckp, Nabilah uli tepung nak buat karipap. Klu x, huduh lg la, huahuahua. Sebelum ni tau gelek tepung ye je, pas2 mak yg bentukkan dan kelim tu. pas2 mak je la yg pandai dan bertambah pandai. Hehehe, dlu masa kt FST, Fitrikun selalu kata "practice make perfect" kena rajin buat, dia kata. Baru lama2 pandai dan sedap. Em benefit nye, kat dia la. Dia dpt mkn apa yg kitorg masak. Pandai dia ya...

Em inti dah habis, tepung lebih plak. nak buat pa ya? Ha, buat potong2 mcm maruku. So buat la, habis je tepung potong2, masuk peti ais. Agar2 pun dah keras elok. Tapi xtau la masa nak makan satni. Comel ke x ni? Karipap makan kt umah je. Agar2 je yg nak bawak. Tepung coq jawa pagi semalam pun ada lg. Xnaik punya pasai, malas dah nak goreng sampai hbs. Satni nak goreng lain. Bagi Put plak makan. Dia xpernah lg makan yg Nabilah buat rasanya. Qasidah yg Nabilah buat Ahad lepas pun xhabis lagi. Depa xpandai makan sbb ada bawang. Hahaha, Nabilah pun xmakan, tau buat ja. Sebab ayah suka, dok buat tiap2 hari atau selang dua hari..Lama2 pandai la, practice make perfect kan..?

 ~Karipap dan Maruku versi Karipap~

Lepas setle kuih2, Nabilah iron baju plak. ingat nk online dlu. Anne, anne! Buat yg penting dulu. Satni x iron baju, xdak baju bo pakai p reunion. So iron dulu, nanti baru bo post. So, skg dh post, crita sket pasal preparation reunion. Nabilah riso, benarnya. Camna perjalanan ni nant. Hopefully smooth. Dah cakap kt Fitri, utk jd pengerusi. Tlg kitorg sama handle. FitriMalek dan AmierulFikri sedia membantu. harap semua org berpuas hati. Us plak xdak kredit. Ingat pagi ni bo dpt ayat power lg, tp xpe la, recall je sms2 yg lepas. Tau, Us selalu doakan yg terbaik utk Nabilah kan? Hopefully semua berpuas hati, xnak ada kekurangan yg melampau. Tp 2la, first time manage, agak ramai jugak ni. Xleh bayang apa nak jadi nanti. Ya Allah permudahkanlah. Semoga xserik lg nak manage utk yang seterusnya. InsyaAllah. Us bo jadi koenzim kan bkn perencat kpd protein ak? ahaks..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)