Sunday, 13 December 2009

"Rumah Banyak Perabot atau Kedai Perabot???"

Aiii, ramai betul yang membeli perabot minggu ni.. Kaya la kedai perabot. Satu rumah ni pun dah berapa banyak dah..

Sheila bersemangat beli meja study skali rak buku, kerusi kusyen utk meja study.

Haz beli rak buku, katil.

Iqa beli meja study gak..

Dira lak bakal juga membeli..Org keja pun nk pkai meja..

Tinggal Fiza dgn Nabilah je yg stil guna meja jepun..Tu pun bergilir2..Nabilah xda mende lg stkt ni.. Ada pakaian ja..huhu kesiannya...

Tadi siang, dari pagi sampai petang bertukang.. pong pang pong pang.. memaku.. Nak pasang meja study.. Akhirnya.. meja tu xmenjadi.. dia salah pasang. 4 skru spring patah, Sheila..Sheila.. Tapi salah gak kt kotak meja merangkap almari2.. xtunjuk arahan untuk pasang engsel nye kat mana.. Nabilah kata, "p tepon kedai tu la..Xdak lubang pun nih? Nak jolok kot mana?" Bila dah patah ni, satu hal nk kena beli baru skru spring yg patah tu.. Tu la beli meja yg siap ada penutup kena pakai magnet.. Xpernah lg pasang rak bermagnet.. Xbo bayang harus diletakkan di mana sih, menatang ni? Ayyya...

Haz plak, kitorg dh tlg pasangkan rak buku utk dia td.. Haz p PD weekend ni, ada seminar/presentation Master dia. So tlg la pasangkan. Klu dia ada pun, stil xleh buat keja2 berat. Nabilah keluarkan screwdriver keramat technician, baru cepat keja siap. Siang td, Nabilah xinvolved tlg Sheila, dats y la dia xberjaya..ahaks.. Bila tgok Nabilah laju je putar screwdriver.. Sheila dan Iqa teruja.. "Eee, mcm bes je screwdriver tue?" "Ha, tau xpa..ini screwdriver technician Nabilah.."

Dah siap pasang rak buku Haz, Sheila plak mengadukan hal mejanya yg xsiap.. Hhmmm, km xreti la.. Susahnya nk paham.. apa guna menda ni.. Persoalkanlah, supaya kita tau apa functionnya.. Akhirnya sedang Nabilah menulis ini, Sheila dah dpt solution nak skrukan tmpat pemegang pintu rak meja dia.. tanya kat si dia tut.....

Em, lewatnya Nabilah tidur mlm ni.. Tadi p pasar malam. Teman Dira nk beli tudung. 25 Dis ni nk memanjat gunung.. Xpedisi opis dia p Gunung Ledang.. Wow besnyer.. Nabilah pun xsampai sana lg..=(

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)