Saturday, 12 December 2009

..:Jalan-jalan di Alamanda:..

11 Disember 2009, 11.10pg

"Nabilah nk ikut kitorg x?"
"P mana?"
"Alamanda"
"Heh? Window shopping ke pe?"
"Ha bo jgk..tp teman Haz nk beli jam dinding"
"Owh, nk beli jam dinding kat Alamanda?" Nak p la jgk..Xda mende kat umah..Hari ni cuti..masa utk berjalan2..Xpernah smpai lg Alamanda.."

Terpikir, ingat Alamanda ni mcm park..bo jalan2 rileks..Jalan-jalan cari ketenangan.. Ghupenya.. Shopping compleks je pun.. Ape daa yang syok sgt.. Dlu anak2 murid Pasti Siti Sarah selalu sebut Alamanda.. Ape2 ja brg mainan, tanya beli kat mana? Alamanda..Alamanda.. Huh, cikgu ni pun xtau Alamanda tu mcmane.. Huhu kesiannya cikgu ni..

Kitorg bertolak naik keta Haz.. akhirnya jam dinding tu beli kat Warta ja.. Cari kt Alamanda xjupa yang sesuai.. Rupanya Haz nk beli hadiah tu utk dihadiahkan kpd TNC UKM sbb TNC telah support untk perbelanjaan pembedahan Haz bulan lepas.. Pembedahan tulang belakang..

Yang lain2 plak..telah mengahadapi kemalangan.. Kak Kinah, Iqa, Sheila dan Lina. Dapat kemalangan dalam perjalanan pulang melawat Haz di Hospital Serdang. Habis semua, truk jugak la.. Muka Sheila lebam bawah mata, macam baru lepas gaduh btumbuk.. Akibat terhentak ke kerusi org depan.. Tulang hidung retak.. Tapi bo pulih, lama2.. Kak Kinah ada efect kt tulang belakang, kaki. Iqa plak, patah gigi bawah dia, pas2 ttusuk ke dalam bibir.. Kena jahit, 3jarum.. kaki pun ada efect gak.. kena p x-ray. Eeee, ngerinya.. Innalillah.. Semua dalam rumah ni banyak makan ubat, ubat doktor, ubat tradisional.. minum susu Anlene, nak baiki tulang.. Banyaknya diaorg kena makan.. kenyang dgn ubat je la.. Syukur Nabilah sihat2 aje.. Alhamdulillah. Nanti Kak Kinah, nk kawen lak..Nasib baik dah sembuh.. 18hb Disember.. kt Pantai Dalam.




~Aaa, hadiah utk kKinah kawen nant..Ada microwave ke kt umah kKinah nanti?? (^_^)~


Bila masuk kawasan parking, hati terdetik risau. Apakah peristiwa ngeri yang berlaku di sini? Nabilah xpenah sampai Alamanda lg. Tapi tetiba risau bla msuk kawasan parking. Hbq kt depa.. Sheila kata, "Nabilah tpengaruh ngan crita korea kot.. Byk cerita korea ada scene kat kawasan parking.." "X, bukn crita korea ni.. pristiwa yang baru blaku ni.. Ape ya..??"

Sebelah balik2, masa nk kuar parking, baru teringat.. Peristiwa "Tragedi di KB Mall".. Kereta kuning yg mlanggar tembok parking lalu menjunam ke kawasan membeli-belah. 2 pelajar Masterskill terkorban. Innalillah.. Ajal maut, tidak mengira masa.




~Rehat jap, penat berjalan..Iqa dh mula sakit kakinya.. Kesian =(~
 

Haz nak beli rak buku, tu yg boleh ada kat area perabot tu.. Mak dia juga pesan beli katil.. Sbb susah nk bangun dari tidur.. sakit belakang kan.. So dah p beli katil kt kedai perabot lain kt Bangi.. Hari Selasa ni, baru dapat. Tempah dulu, semalam..




~Iqa sibuk membelek, nak beli botol susu..Hehe..=)





~Amek gambaq sat, kat depan Carrefour...=]~





~Beratur panjangnya nak amek duit kt ATM..Ada rombongan ni.."Semua pakai baju kurang ni..macam ada majlis kenduri je..Iqa yg kate..=]~





~Haz dan Sheila, masa nak trun eskeletor sbb Haz salah naik atas nk p tmpat parking~




~Iqa dan Nabilah di atas eskeletor, Sheila amek.. goyang la plak, xcenter plak tu..Emmm =[~




~Baru betul, tempat parking nih..ayya...~




~Ok, nak balik dah! Simpan barang shopping dlm keta~

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)