Saturday, 19 December 2009

.::Majlis Akad Nikah Sakinah-Samawi::.


Sebanarnya Nabilah OK bersemangat nak pi majlis kKinah.. Petang2 Ayuni tertanya nak pakai baju apa mlm nanti selepas Fiza ngan Ayuni balik dari operasi survey Taman Botani Putrajaya. Tempat2 xperlu tempah la Us.. Bo je masuk..free. Klu ada plan nak wat wedding park baru ar kena tempah..Bayar RM1000. Nak ke?

Em, Nabilah memang ready nak pakai jubah. Memang ada sehelai tu je jubah setakat ni. Mana muat beg nak bawak banyak2 jubah. Pastu Nabilah kata la kat Ayuni, "Pakailah jubah!"
"Warna pa?"  Ayuni tanya.
"Kalu jubah, maroon la," Fiza jawab.
"Hang nk pakai maroon? Nak pakai maroon jugaklah" Ayuni jawab.
"Xmau la sama warna. Warna lain.." Nabilah menarik..
"Mana da jubah lain dah, maroon ja." Fiza jawab.
"Yelah, Ayuni ni banyak jubah, pilih la warna lain. Hang nk pakai maroon xpa.. Dia kena amek warna lain. Pakai la warna-warni. Xmau sama." (Padahal sbb jubah Nabilah warna biru, huhuhu nant xmasuk geng..ahaks.

Pas2 mai malam, tengok2 Ayuni pakai jubah oren. Rupa2nya..semua pakat pakai warna yg striking punya. Nabilah dgn biru langit, Ayuni oren. Dira pkai hijau pucuk pisang. Memang gawat gila la.. Dah tu nak masuk kereta, Dira driver, Sheila ngan Fiza join. Pas2 kosong lg 1. Nabilah tgok dok makan tom yam sket.. Pas2 Ayuni la join, nk penuhkan keta. So Nabilah naik dengan KTiqah driver, Haz dan Iqa. Masa Ayuni nak masuk keta, Iqa kata, "Ha, akak g naik dlu ngan Kak Dira, saya nak tamrin sket KNabilah." Dalam hati tu, dah terasa sesuatu yg xbes. Nabilah paling xsuka nk dgr yg Nabilah xnak dengar tu.

Masuk keta je, Iqa sinis Nabilah, "Amboi kak...macam akak plak yang nak nikah malam ni..." Huhu, Nabilah dah agak dah. Mesti ada org yang nak tegur.. Nabilah pakai besa ja.. Xmelaram mlampau pun. tapi kenapa ada yg xpuas hati.. 2yang Nabilah badmood tu. Tetiba je jawab xbaik dgn kKinah, menyemak la.. Aduh sakit ati betul.. Dia xkenal Nabilah lg pun. Maybe setiap hari tgok Nabilah pkai baju kurung je p keja.. Tetiba malam ni pakai jubah. Xmacam diorg pi keja pun pakai jubah. Xsampai lg tahap Nabilah nk wat gitu. Ada majlis utama ja Nabilah berjubah. Sbb jubah saya limited edition..bukan calang2.

Dalam surau, Nabilah pi berbisik kat Ayuni, nak sedapkan hati.
"Ayuni, kami melebih ke?"
"Melebih, maksudnya?"
"Tabarruj?"
Ayuni pun melopong, terkejut. "Bese je.." "Sape?"
Nabilah pun cerita la.. "Klu camtu, kite ni lg la..pakai oren"
"Besa je pun. Dia xtgok lg kita melaram kot? Ke sbb depa xbgaya, tgok kita lebih, xpuas hati? Tau la dia baik pun.........."

Mood baik pun bila dah dapat salam ngan KKinah dan ucap selamat kat dia, "Semoga bahagia sampai syurga" Bila kKinah cium tu baru Nabilah rasa free. Time balik, nak jadikan crita, Nabilah kuar jalan ngan Ayuni, rupa2nya Dira, Fiza dan Sheila dh tggu dlm keta. "Ayuni, nak join hampa.." "Ha jom la" Pas2 kitorg bhimpit la 3 org kt belakang, Nasib bek Dira sporting. Dia yg ofer nak bawak jalan2.. Bru rileks sket..Gelak2 dlm keta, Fiza pandai wat lawak. Memang hepy la dok dgn diorg. Beza dgn naik keta td, Nabilah diam ja. Dah la kena tegur, Nabilah ada sket xbes dgn kTiqah.. lg la rasa, xtahannya dok dlm ni..

~Fiza, Nabilah n Ayuni. Fiza-Jawa. Ayuni-Banja.
*Dulu, antra 2 org ni yg Nabilah nk kira dgn Us. Mau ka?

~Geng FST yg STiL siNgLe..~

~Dira n SheiLa~


~Sheila, Fiza n Ayuni~

~Haz, Kak Tiqah, Iqa~

~Corak Jubah Mekah..Aisyah kata Nabilah jahit sendiri.. Ayyo, belum bkesempatan lg nak buat sendri mcmni..~
*Owh xamek plak gambar Aisyah Roslan...
~Orang nak amek gambar tangan pengantin.. Ada jugak yg nak mencapap tangan2nya walaupun xberinai~
~Bergambar dengan Kak Kinah.. Sory Fiza poyo sket,ahaks!~

~Samawi & Sakinah~

~Pengantin Samawi lepas akad nikah dan batalkan wuduk, diorang nyanyi2 plak. Selawat, qasidah, zanji xtau la. Bagusnya..Ada geng mcm ni plak. Nabilah kata kat KKinah, "KKinah, nanti sedap tidoq, ada org tlg dodoi..ahaks" sambil Nabilah dok ajuk gaya Samawi.. kak Kinah senyum je..~

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)