Sunday, 27 December 2015

GOLD COAST MORIB - SUNGAI KELAH AIR PANAS SUNGKAI - KLIA2

Assalamualaikum...

Susahnya nak update blog..
sebab malas nak menulis...

Layan gambar je boleh...

Gold Coast Morib International Resort
16.11.2015






Hafni je yang merasa jakuzi hotel ni...


Sepanjang mandi di dalam kolam ada Life Guard yang akan datang ambil gambar kita. Nak beli boleh, tak nak pun tak pe... 1 keping RM30, 2 keping RM50 + free 1 keping

Ini trip dengan Abang saya yang no.2..
Adik bongsu pun ada ikut, dia tengah cuti masa tu, memang nak berjalan2 la..
enSuami tak ada, sebab dia jaga exam SPM masa tu...

Lagipun Abang saya dok mengidam sangat nak makan Sate Kajang..
balik dari sana, kami singgah la Bangi..
Kat Bangi kan ada banyak sate yang best2..
Samuri, UK, Baung dan Willy...

Abang nak pergi Willy, sebab kawan dia cakap situ sedap..
saya kira kali kedua makan Sate Willy..
first time makan, jamuan masa PRU 2013 tu..
tapi kuah kacang, bukan dari kedai..

Makan panas2 di kedai, memang nikmat betul la..
family kami memang suka makan sate...
Saya pun sate no.1 laaa, kalau ada orang hidang semasa jamuan....

Felda Sungai Kelah, Sungkai.
14.12.2015
Tiket dewasa RM15.
Kanak2, tak tau, sebab Hafni kecil lagi..






Datang Hot Spring ni, semestinya kena rebus telur..
rasakan sendiri, telur masak dalam air panas tu..
saya kali pertama datang sini.

Keluarga mertua selalu datang, sebab diorang suka..
boleh kata, tiap2 tahun ada pergi..
tiket pun murah lagi berbanding Tambun ke ape ke..
Lagipun di sini ada air panas, baik untuk kesihatan..
Terapi badan katanya....

Lepas rebus telur, baru masuk jakuzi...
Mertua nak dalam jakuzi..
Booking ikut masa kosong..
RM75 untuk sejam..
Ikut saiz jakuzi juga..
Yang besar, yang cantik, ada yang RM100++ sejam...



Paling seronok dapat makan maggi sambil berendam dalam jakuzi, fuyoo..


Boleh laras air panas, sejuk di paip merah tu...
kalau nak hot macam kat luar pun boleh..


Hafni je tak merasa mandi jakuzi ni..
dia sedap lena sampai la saya angkat dia nak balik...


Xmerasa la dia mandi jakuzi..
keletihan la tu mandi kat kolam sejuk tu...

Ini jakuzi yang harga RM100++Dalam pondok tu ada tab mandi lagi, open style... Kalau boleh duduk semalaman, syok la jugak, boleh baring, golek2 dalam pondok.. Ini setakat sejam je, tak berbaloi la jugak..

KLIA 2
15.12.2015
Mak pergi Umrah dengan Agensi Jagong Emas


Kali pertama sampai KLIA 2..
Nasib baik amek gambar tempat parking kereta..
Kalau tak, jenuh tak jumpa kereta...

Nak faham struktur bangunan ni pun susah..
Bangunan parking lain, bangunan nak hantar orang lain...

Nasib baik adik yang sampai dulu, WA gambar kaunter pendaftaran tu...
Kaunter S. Depan KFC..


Tak ada ahli keluarga yang ikut..
Mak pergi dengan kawan2 mengajinya termasuk Ustazahnya sekali yang bertudung Hijau tu..



Bahagian akhir yang dapat tengok Mak..
sampai kaunter Passport je..

Umrah 15-28.12.2015
28hb balik dijangka 4.40pm sampai kalau tak delay..
Malam bertolak tu pun sepatutnya, 8.30mlm..
Delay sampai 10.00mlm baru terbang..
Semoga selamat sampai esok, inShaAllah...
Amin.


WhatsApp : 019-3330382
Tempahan Design:
Banner | Buku Iklan | Label | Logo | Header/Edit Blog | Kad Nama | Poster

2 comments:

  1. Memang puas hati kan mandi kat Hot Spring Sg Klah kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezza, baik utk kesihatan..hee
      tiket masuk pun murah lagi..

      Delete

Terima kasih untuk komen bernas anda :)