Friday, 13 February 2015

DAPUR : Aksesori baru untuk baking station :)


Assalamualaikum..

Semalam kan baru dapat gaji, hehee..
Kitorang pun keluar la nak beli barang..
Macam biasala pergi Tesco dulu, tengok apa yang menarik..
Menarik maknanya MURAH… hahaha.

Tak ada yang offer sangat kali ni.
Banyak barang dapur yang dah habis..
Tapi yang nak dibeli, tak ada offer.

enSuami rembat piano kecil untuk Hafni.
Ala tekan2 ada bunyi binatang.
Tak banyak pun binatang.
Setakat kucing, anjing, kambing, kuda n lembu je…
RM20.

Kemudian saya saja2 pergi tengok bahagian tengah.
Selalunya kalau nak raya, bahan2 masak n baking akan ada dipamer di sini.
Tapi mungkin CNY orang tak masak kat rumah sebab makan kat luar..
Yang ada pokok2 bonsai, yang ong, yang kena dengan CNY la.
Kemudian terperasan 3pcs Little Homes ni.


2 minggu lepas saya tengok harga dia, RM21++.
Saya tengah mood nak buat kek..
Kalau datang Tesco, saja la datang tengok2 kat bahagian baking [walaupun tak beli]
Cuci mata aje, berpinau je la mata tengok…
Tengok2 kali ini, jadi RM9.88!!!!
Perghhhh, macam nak amek je, macam nak amek je…

Masa dok belek2 tu, enSuami datang.
Saya pun cakap la fasal harganya.
Macam biasa, enSuami mesti tanya, Nak buat apa?
Apakah soalan #@$%^&*()???
Bila saya jawab, Mesti la… bla..bla…
Haaa, kalau nak guna, amek je la….
???Ehhhh???

Sebenaqnya saya nak tray kek ni..


Sebab tray ni boleh buka yang bahagian tepi.
Tak perlu nak terbalik kek tu..
Haritu tengok kat 2PLY hanya ada kualiti yang jenis aluminium putih macam periuk tu.
Saya nak yang kaler hitam macam ni..
Itu pun nak pilih, huahuahua…


Nak amek, tak amek… nak amek, tak amek
enSuami datang, Kalau dah nak guna, amek je la…
cewahh mentang2 la orang tu nak bayaq, kekeke….
OK, ayang amek…
RM16.92.
Yang ni tak ada sale, memang harga tetap sudaa…

Lepas dah amek yang nak dibeli, serba salah plak beli yang 3pcs tadi.
Macam nak letak balik je.
Sebelum tu dah scan harga dulu, nak conpemkan..
Kang salah tengok ke….
Pastu dah ok, dok berbelah bahagi pulak.

OK kot amek ni.
Alang2 dah tengah murah, amek je la..
Nanti tetiba teringin nak beli, susah plak kang.
Time nak raya je ada sale murah2 ni…


Xpe…
Yang kecik petak tu boleh buat roti dengan lasagna.
Yang bulat tu boleh masuk periuk kukus.
Yang leper tu, boleh buat biskut dan pizza besaq punya…
OK verangannnn…
tak mau kalah, kahkahkah.
Saja nak sedapkan ahti sendiri supaya tak menyesal membeli…huhuhu..

Ok lepas ni, kena plan, guna semua yang dibeli.
Kena la masak lasagna, roti, n pizza…
Wah, I LIKE….!!!
fuhhhhhh, kasi semangat sikit.

Oh ya, tempat nak simpan...
kat mana ya, hahahaha....
baru je basuh tadi.
tak plan lagi nak simpan kat mana...


3 comments:

  1. wahhh..bestlah dapat shopping barang kegemaran...lebih2 lagik ada orang tukang bayarkan..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang dia la satu2nya bank saya, hahaha..

      Delete
  2. Suami suka tanya soalan nak buat apa?atau klu beli bunga atau hiasan nk letak kt mana?hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih untuk komen bernas anda :)