Thursday, 24 July 2014

D.I.Y : Sampul Duit Raya 2014

Assalamualaikum....

Mood raya lagi gitu...
DIY sampul duit raya.
Keja shortcut jugak nih..

Saya tabik spring la kat Ogosh, buat lawa gila, sampul duit raya.
Siap ada template khas lagi.
Mekasih Ogosh bagi idea nak mula.

Dah lama dok design dari tahun lepas lagi.
Last2 tak guna pun design tu, hahaha...

Yang saya print ni, design yang baru buat pada hari tersebut.
Kali pertama, cuba jaya yang kaler biru dulu...

Lama berhenti, ada dalam 4 hari kot, baru teringat sampul kaler lain tak buat lagi.
So untuk design eksklusif lah sangat ni, 3 kaler, siap pada hari yang sama serentak.
Tak boleh tangguh2...
Nanti lambat lak nak siap...

Saya punya simple dan senang je....
Saya buat corak yang sama, penuh satu muka surat.
Kemudian print.
Pastu baru gunting2 ikut template sampul.

Masa proses gunting menggunting, heee
Cara ni cuba jaya je...
Sebab nak jimat punya pasai..
Saya nak 1 A4 dapat 2 sampul...
Jimat kan, hehehe.......
Yang kaler hijau.......

Kaler kuning...


Haa, macam ni la print dia, 1 muka surat penuh...
Yang tag Selamat Hari Raya tu...
Kena pandai2 la adjust...
Tu cakap tadi cuba jaya, hihihi......

Yang ni eksklusif lah sikit...
Kenkononnya lah...
Sebab saya suka, hahaha....


Kaler realnya kat bawah ni...
Tadi tu effect cahaya je, usah terpedaya, kekeke.......




Sudah siap semua....
Isi pun dah siap masuk...
Semua sumbernya dari sini.....


Dari dompet coklat yang kat belakang tu, kehkeh....
Siapa lagi la kan, enSuami lah tabungnya, bank atm keluarga, muahahaha......


Motip, macam2 kaler dan corak sampul duit raya NabilaHasyim????
Hehehe...
Tentulah nak senang cam isi dalamnya......
Limited Edition lah katakan.............

3 comments:

  1. tak rajin nak buat sendri.. hehehe.. dan tak rajin jugak nak beli.
    seb baik dapat free banyak.. stok thn lepas pun tak habis lagi, so recycle jelah. muahaha...

    ReplyDelete

Terima kasih untuk komen bernas anda :)