Monday, 14 May 2012

Dah selamat sudaaaa, Alhamdulillah (",)

Seperti rancangan minggu lepas, weekend nak pi pasang tinted.
Perjalanan ke Damansara memang menakutkan.

Adoi lotih, kaki den...
Ni kira oto ni, klu manual camna la......

Apoinment 2.30, sampai nak dekat kol 3.30.
Hujan lebat, keta banyak, xtau jalan, sesat2...
Macam tu la jadinya...

Bila dah sampai, legaaaaaa
Terus masuk keta dalam kedai.

Tunjuk baucer.
Bos kedai, promot untuk tambah safe film..
Ceq pi kata semua xmau.

Buat apa yang dah bayar je..
Terus tutup fail, kekeke
Terbantut orang tu nak cakap lagi, bla bla bla...

Ye la, takut terpengaruh.
Satni nak shoping kat IKEA, xdop plak...

Dah masuk, isi borang untuk warranty..
Staf dia pun dah stat keja...
Photobucket

Dia cakap boleh jalan2 dulu, minum2..
Ok, ceq pun keluar la...
Nak cari tempat solat, punya la susah.
Kawasan non-muslim (Cina mostly)
BTeh plak lapaq, xmkan tengahari lagi.
Cari kedai pun susah, ada kedai mamak je nampak.
Jalan2 lagi, jupa la kedai Fatmawati, masuk la dengan Bismillah.

Lepas sudah makan, cari surau berdekatan dengan kondo situ.
Emmmm, ada sumting....
Selesai solat, nak dekat kol 5 dah.
Wani pun xsampai2 lg.

Terasa nak pi tengok kedai keta, kot2 la dah siap.
Walaupun dia kata, siap 2jam.
Kedai plak tutup 5.30pm.
Takkan nak pi IKEA setengah jam je?
Mesti la takkkkkkkkkk

Photobucket
~Dah xnampak dah bantal NabilaHasyim~
Sampai kedai, tengok2 dah siap dah.
Ada keta lain, Savvy kat dalam.

Waa, caya la, dah siap.
Kira OK la.
Sembang2 sket dengan bos kedai, pesan 2hari xleh turunkan tingkap.
Tunggu Wani pun dah sampai, kami pun gerak ke IKEA.

Sampai IKEA, waaa terujanyaaa.
Wani dah amek apa yg dia nak beli.

Sayaa? Belum sampai kat part perabot lg..
Terlalu kat tempat pokok2, BTeh teringin plak nak beli pokok.
Nak letak kat meja meeting katanya.
Lama betoi dia dok belek2 pokok mana nak amek, pasu mana yang sesuai...
Adoi, adikku............
Photobucket

Tengok le gayanya...
Dok test satu satu pokok masuk dalam pasu yang dia berkenan tu..
Nak tengok mashukk ke tak..

Lama sangat tunggu, Nabilah n Wani terus ke bahagian perabot.
Nak cari perabot pun bukanlah senang.
Berlambak oooooo
Peninggg, terlangut mencari2 barang yang nak beli tu...

Akhirnya tanya staf IKEA je senang.
Dia pun bagitau kat rak 14. Tinggal merah aja!
Saya mok itam, kok!
Tanya lagi, bila stok baru nak sampai, saya nak kaler hitam.
Dia cek kat komputer, ada kat Section 19 plak.

Pi tengok, aaa adaaaaaaa.
Syoknyeeee.
Ingat tadi nak balik tangan kosong dah.
Puas hati dapat beli.
Tapi teragak2 jugak la.
Muat ke ni, nak masuk keta.
Panjangnya 1m lebih.
Tawakal je la, saya nak beli jugak!

Dok pk2, klu mengangkut layar putih, masa nak pi program, keta Satria pun muat, takkan Persona xmuat kan....
Turunkan seat depan, bawak ke belakang, ingatkan nak kena serong...
Tengok2, lunjur bawah box pun dah muat.
Legaaaa arrrrrrr.
~Dah selamat dah beli, kaler hitam~
~Next time nak beli meja pulak, lalalalalala~

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)