Wednesday, 13 July 2011

Bagan Lalang-Gold Coast Malaysia



3Julai, kami berempat ke Bagan Lalang untuk survey tempat program PTRS pada 10 Julai.
Bagan Lalang ni ada pa?
Ada pantai Kak Nabilah.
Wow pantai..............
Macam best jer, rindu kat pantai.

Jauh jugak perjalanan dari Bangi.
Lalu jalan belit2, ceq naik pening laaaaa
Kenapa Nabilah Ahmad ni xtahan bila naik keta, asyik pening saja........
Ubatnya, tido je bo hilang........kekekehee hee

Sampai ja kat sana, waaaaaaaaa
Xsabar nak pijak pantai.
Ramai jugak orang ni..

Mana cantik lagi dengan Teluk Batik?


Bila jejak pantai, halusnya pasir....
Putih bersih.......
Sukeeeeeeeeeebatting eyelashes


Yang best, nampak chalet atas laut....
Waaa, teringat cerita Korea, orang kaya yang bercuti kat chalet atas laut.
Ulfa kena tengok, atau mai sini nih...
Kat Malaysia pun adaaaa.....big grin



Pi ke pantai di gigi air...
Nampak ni....
Inilah yang dirindukan
Pemandangan fauna laut.......
Rasa masa zaman belajar dolu2...
Kalau time belajar, dah kena kutip dah binatang2 ni........

Teringat plak nak buat ni...bila Poji dok conteng2 kat pasir....
Sekejap jer, ombak datang..............
Habis sudaaa, hilang..............

Anak kecil menyusun pasir membina istana idaman kot...............
~Penuh sudaa pasir kat selipar, puith dan halus kan?~

Hari dah lewat senja...............
Memang nak tunggu senja............
Mesti gambar cantik...............
I want.............Aisyah pun nak.................
Tapi Lina dan Poji je dapat...............
~Poji dipanggil balik oleh kakaknya, Lina~

~Tengok diorang yang dapat snap masa sunset ni...~
Nak jadi fotografer, layak x???
Ada kreativiti?
Perlu ada DSLR..........
~Jelesnya, depa dapat dating time nih.......~
~Bila NabilaHasyim dapat dating nih?~
Bila nak ada nih????!!!

Masa program pada 10 Julai lalu, program tu xberlangsung pada tempat yang kami target untuk program.
Kitorg bajet kat pokok yang diatas tu lah.
Rupanya peserta2 yang datang dengan bas, kena masuk arah lain.
Makanya, tempat yang diturunkan di sebelah chalet.
Nabilah xtau la, dibelakang chalet yang cantik tu, ada lagi pantai untuk rekreasi. Ingat xleh masuk dah sampai kat chalet tu.

~Pengalaman makan nasi lemak xdak lauk masa program haritu, adoi xda rezeki~
Tapi sebelah sini xcantik. Pantainya agak kotor berbanding sebelah sana.
Banyak sampah2 yang terlonggok, tidak dipungut.
Aii, bandaran ni masuk ke tak, kat area ni...
Banyak sangat sampah yang dah lama2....

Masyarakat pun perlu ada kesedaran untuk menjaga kebersihan.
Ni nak marah ni.....
Habis program kitorang, Nabilah berusaha untuk pastikan tempat yang kami guna, tidak ditinggalkan dengan sampah yang bersepah.
Harus simpan dalam plastik hitam yang diikat.
Semoga pihak yang bertanggungjawab, dapat menguruskan sampah yang telah dilonggokkan dengan baik.
Dan pantai tu menjadi bersih semula dan sedap dipandang.

Bagan Lalang, jangan dikotorkan dengan manusia yang tak bertanggungjawab.
Masih ramai lagi yang belum berpeluang untuk ke sana menikmati keindahan pantai.

Banyak juga kemudahan rekreasi pantai yang disediakan di sini.
Bot layar, banana boat, kayak, basikal elektrik (bermotor) dan lain-lain.

Nak datang lagi lepas ni..........day dreaming
Jeng jeng jeng.................
JoooooooooooooooooooooooMpeace sign



2 comments:

  1. wah, canteknya pemandangan...
    dah lama tak dating kat pantai ngn en sopi... hehe...
    skrg bleh dating sambil main pasir ngn amad kot ;)

    ReplyDelete
  2. OOO, korang dah besa dating kat sini ke?

    kitorg bru plan nak honeymoon kat sini, hehehe.....

    cantik, cantik, cantik, memang cantik!

    ReplyDelete

Terima kasih untuk komen bernas anda :)