Thursday, 26 May 2016

DAPUR : Aksesori baru untuk makanan

Assalamualaikum...

Rentetan dari keluhan saya semalam tentang perjalanan barang pos saya ke seluruh Malaysia, teringat nak dapatkan info tu semula...

Bila cari di FB, memang ramai je yang share tentang info tu..
Meh saya cnp di sini pula...


INFO POS LAJU 📮📮📮🔥🔥🔥
TAKE NOTE 🔥🔥🔥
Sekarang POS LAJU buat SISTEM BARU .
Kalau CHECK NO TRACKING pun DAH BERUBAH .
Contoh DULU AYAT : "DELIVERY PROCESS" sekarang ni tukar "OUT FOR DELIVERY" maksudnya "BARANG TU AKAN DIHANTAR KE RUMAH📮 🏡
Kemudian ITEM TAK DIKUMPUL KAT IPC (IBU PEJABAT) dah . Bahasa baru dia "HUB" (TEMPAT PENGUMPULAN) .
Lagi  JANGAN PANIK kalau BARANG tu SINGGAH mana² PPL yang takde KAITAN .
BUKAN 🙅🙅🙅 SILAP ALAMAT @ NO TRACKING YE . INI DISEBABKAN BARANG TU AKAN DI " SCAN 🔍🔍🔍 " dulu di tempat POSMEN SINGGAH .
SEBAB TU BARANG BANYAK MELANCONG KE TEMPAT LAIN DULU SEBELUM SAMPAI KE DESTINASI.
HARAP MAKLUM .

Jadi memang sungguh la barang tu berjalan2 dulu....
sampai la petang semalam saya terima barang tersebut...
Saya ingat dalam 3pm lebih la jugak...

Kemudian saja la refresh web untuk tracking number tu, so nampak la nama saya besaq2 di situ...
Date TimeProcessOffice
25 May 2016 03:18 PMItem delivered to NABILAHPos Laju Kuala Selangor
25 May 2016 09:10 AMItem out for deliveryPos Laju Kuala Selangor
Terkejut mak, tengok nama ada di situ...
dalam ni tulis 3.18pm saya terima...

Ha ni la benda tu....


Kebetulan, baru je sudah goreng donat, Hafni nak sangat donat...
terus menerus mencuba display makanan...[xbasuh pun lagi, hihihi]
nama benda ni, Amazing Cake Stand...


Asalnya nak beli masa besday bulan lepas..
terkesima tengok kek indulgence tu tebal sebab 7lapis kan...
bekas biasa tu dah tak muat...
tu yang terasa nak cari bekas baru...
masa tu pun beli hari Jumaat juga..
bajet hari Sabtu nak sampai....
akhirnya tak berjaya membeli masa tu...

Kali ni beli balik sebab free delivery walaupun harganya dah naik sikit RM3, iaitu RM32.00 sebelum ini...
bila terima tu, cepat2 buka nak perhatikan secara terperinci, kalau2 ada kerosakan..
sebab baca review orang, ada yang terima barang dah retak sikit la, tercalar la...
check betul2, nampak licin, clean n clear je...
Alhamdulillah barang dalam keadaan baik...
Boleh la terus guna, kekeke....


Sebelum nak mula membuat kek dulu tu, saya ada beli penimbang elektronik ni, dari Lazada juga...
RM17, free pos juga masa tu...
kawan saya ada beli penimbang yang sama di kawasan rumah dia di Dungun dengan harga RM45.00
saya tengok di HappyHome pun sama gak RM45++...

Bila aksesori baru dah sampai....
kena la fikir nak letak mana kan....
so tempat yang boleh diubahsuai lagi adalah di ruang kabinet tinggi bahagian bawah...
Sebelum ni, bahagian ni, ada 3 partition Daiso ni....


Saya dah keluarkan, memandangkan benda ni tak berfungsi dengan baik....
maka, ada la sikit ruang untuk saya letak bekas ni...


So, susun macam ni je la..
Simpan dalam keadaan berkotak, lagi senang kan...
barang2 tu pun terjamin keselamatannya....
benda2 ni semua akan jadi mangsa mainan Hafni, huhu...
penimbang tu, bukan main seronok lagi dia dok tekan2...

Hari ini ada barang baru pula, tempat letak kek pulak tu...
perkataan kek tu, memang suka la dia nak sebut...
Habis la, huhuhu....
Kek...antik... katanya....


Seronok sangat nak beli sebab dia multifungsi...
antara gambar yang ada ni, 6in1 functionality...





Sebab tu la namanya Amazing kot kan...
sebab dia boleh guna banyak cara, tu yang syok nak beli tu...
material ni plastic acrylic ye bukan kaca...
nampak jauh macam kaca, nampak kerlass gitu...

Sape nak beli, pergi rembat cepat di Lazada, tengah free delivery tu..
boleh klik link ni, memang dijual oleh Lazada sendiri..
almaklumlah nak raya nanti, boleh la buat hidang2 makanan..
saya ada juga survey web lain, setakat ni Lazada la paling murah RM35.00.
di 11street, RM47.00 + RM8 pos.
hah, dah tentu berbaloi dari Lazada, kekeke...
benda yang sama juga, mengapa bayar lebih kan???

Tapi ingat, makanan panas2, pisau/sudu/garfu/senduk besi kena elakkan ye..
sebagai langkah berjaga2, kita nak guna lama kan....
korang baca la review orang kat web Lazada tu...
saya memang baca semua 75review yang ada tu...
macam2 orang komen...tapi saya nak beli gak, hehehe...
sebab multifungsi, murah, susah nak dapat di kedai2 kawasan rumah..
dan yang paling penting, saya memang tak ada lagi tempat nak letak/hidang kek [yang sempurna], sebab tu rasa, memang perlu sangat ada di rumah ni....
gitu la alasan2 yang disenaraikan sebelum nak beli barang ni...hahaha...

Just sharing... (^_~)


#Kempen1Gram1Bulan1Keluarga
#NabilaHasyimKayaEmas
#SemuaTentangEmas
#0193330382

4 comments:

  1. bestnya tgk kek n donut awak tu,terus lapar tau.hukhuk

    ReplyDelete
  2. brg best ptutlah sis risau xsmpai..hihi..cntik bekas tu

    ReplyDelete
  3. Cantik.. harga pun menarik memang patut beli :)

    ReplyDelete
  4. wahhhh dah sampai! alhamdulillah... macam best jer bole transform jadik macam2 tu. bole pinjam tak? =)

    ReplyDelete

Terima kasih untuk komen bernas anda :)