Wednesday, 25 May 2016

Pos laju ni, dah tukar sistem ke?

Assalamualaikum....
Stree pulak tengok, barang kita PosLaju bawa merata-rata....
Minggu lepas, ada beli barang dari Lazada.
Dah lama dok teringin...

Hari tu dah beli sekali, tapi entah macam mana, kesilapan saya kot terdelete item pembelian, dah tercancel semua tu..
Sudahnya, pihak Lazada pulangkan balik duit masuk akaun, huhuhu...

Pastu dok usha2 Lazada minggu lepas, Lazada ada promosi Free Delivery...
apa lagi mula la cari balik barang yang nak tu...

Dah tengok pun hari Jumaat, beli juga walaupun rasa, nanti stress bila barang tak sampai cepat.. Takut promosi tu habis la pulak, so pasrah je la beli...

Kali ni, Lazada guna PosLaju, kali yang lepas, diorang guna NinjaVan.
Dok harap, jangan la guna NinjaVan lagi..

Lupa plak PosLaju dah tukar sistem..
Ada terbaca di FB, ada orang update, barang kita akan bersiar2, berjalan2 seluruh negeri, ataupun seluruh Malaysia sebelum nak sampai kepada kita...
Bila tengok update tracking number parcel tu, Sah la.....

Date TimeProcessOffice
25 May 2016 06:19 AMArrive at delivery facility atPos Laju Kuala Selangor
24 May 2016 11:57 PMConsignment dispatch out from Transit OfficePos Laju Transit Office (KLIA Hub)
24 May 2016 10:05 PMItem processedPos Laju Transit Office (KLIA Hub)
23 May 2016 06:24 PMItem dispatched outPos Laju Butterworth
23 May 2016 12:46 AMConsignment dispatch out from Transit OfficePos Laju Transit Office (KLIA Hub)
22 May 2016 11:58 PMItem processedPos Laju Transit Office (KLIA Hub)
22 May 2016 03:27 PMItem dispatched outPos Laju Puchong
22 May 2016 03:20 PMItem picked upPos Laju Puchong
22 May 2016 11:33 AMItem dispatched outPos Laju Puchong
22 May 2016 11:32 AMArrive at delivery facility atPos Laju Puchong
22 May 2016 09:07 AMItem dispatched outPos Laju Puchong
21 May 2016 10:58 AMItem picked upPos Laju Puchong
21 May 2016 09:05 AMItem dispatched outPos Laju Puchong
Huhhhhhhh, penat tengok setiap hari..
panjang berjela perjalanannya...

Hari ni buka laptop, baru sampai pejabat Kuala Selangor..
pukul berapa saya nak dapat hari ni...

Bukan apa, risau kat barang tu, sebab fragile...
kang sia2 ja, berhari2 tunggu, barang rosak pulak, nauzubillah...

Mudahan selamat dan baik la sampai hari ini....

#Kempen1Gram1Bulan1Keluarga
#NabilaHasyimKayaEmas
#SemuaTentangEmas
#0193330382

6 comments:

  1. gluppp. panjangnya perjalanannya. saya selalu pos barang dr kuching keesokan dah sampai kpd penerima. tp sekitar lembah klang lah... harap2 lah barang nabila selamat sampai dengan sempurna ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, xtau la kenapa jadi camtu?
      berbeza ke prosesnya?
      atau sebab beli hari Jumaat nak weekend? huhu

      Delete
  2. aik..mcm merapu ja nk p merata watpe kan..

    ReplyDelete
  3. beli ape le tu.... (^_^)
    bestnyer jadik barang tu kan bole bersiar2 sana sini. hihi gurau ja. jgn marah naa... moga barang selamat smpai kat awak yer..

    ReplyDelete
  4. Wahh pjgnya prjlnan, padahal semenanjung jak kot. Len la klau kat sabah tpi x da smpai pjg mcm tu

    ReplyDelete

Terima kasih untuk komen bernas anda :)