Thursday, 27 September 2012

Janji dicapati pada setiap pagi

Kekeke, lawak gila tajuk.

Hehe, nak tunjuk je sarapan dengan capati.

Tapi kan, terfikir lak, capati dengan pratha sama ka eh?
Adoi, dulu first time beli, enSuami kata jom makan capati buat sarapan pagi.
Kami pun pilih la, ada banyak2 jenama, amek jenama Econsave ja jimat, hehe.
Satu bungkus tu ada 5 keping.

Kali pertama tu, buat sayur campur perasa kari.
Pastu tambah coleslaw kobis.
Satu lagi ikan bilis sambal.
Xdan nak snap gambaq, enSuami dah nak makan, hehe.


Ok, ini pinggan saya yang belum terusik pape. 
Pertama kali masak.
Kali kedua tu, makan dengan kari kambing rasanya.
Tapau lebihan dari jamuan hari raya JASA.

Minggu lepas ada program Jom Shopping SMUE kat Econsave.
Teringin nak beli lagi capati ni.
Mecari2 la jenama ES jugak, sebab makan hari2 rasa sedap.
Lemak bergebu.

Bila nampak design plastik yang macam hari2 beli, terus meluru nak amek.
Pastu ternampk laa PRATHA.
Aik, hari2 beli pratha ka, bkn capati?
Tu yang tertanya2 tu capati = pratha?
Eh boleh je la.
Asal halal dimakan.
Sedap jugak.
Frozen kott, senang la nak masak.

Kalau rajin, boleh cuba buat sendiri.
Tapi ada tepung khas kan.
Hari2 sempat cari kat Myresepi.
Kalau nak makan banyak2, boleh buat sendiri, jimat.

Pagi tadi sarapan makan pratha lagi.
Kali ini buat kuah daging blackpepper plak.
Sesuai jugak.
Syok syok, nak makan lagi.
Tadi dah masak 3 sekali gus.
Tinggal lagi dua.
Cam xpuas plak makan.
Xkan nak makan capati tiap2 hari kott, adeh!

Dah kalut2 tadi nak pi keja, p langgar plak divider tepi parking tu.
Adeh, WakSabar saya, terpatah lak kat dia punya bumper bawah pintu penumpang sebelah driver.
Cian WakSabar saya, cedera lagik!
Hukhukhuk.
...Innalillah... 

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)