Thursday, 8 December 2011

Zoo Negara Part 2 : Nabilah nak tengok Zirafahhhhhhh

Kalau korang pi zoo, binatang pa yg korang paling suka nak tengok???
Excited gila la...

Perasaan yg baru rasa datang zoo bila dapat tengok binatang tu....

Masa awal2 jalan, cam bosan je rasa...
Lepas tengok show tu, baru semangat sket, dapat tengok sea lion yang tepuk2 sayapnya nak daging dari penjaga dia, hehehehe....



Masih beraksi gembira dengan ikan2 dalam akuarium.

Bila tengok penguin, besssstttttt comellllllll....
Tapi xleh pegang.
Teringat kat kawan x matrik yg dapat jaga/bela penguin di Underwater World Langkawi masa waktu praktikal dia.
Nabilah wat praktikal kat tempat Navy.
Xterpikir plak nak minta kat situ....
Rugiiiii arrrrr........

 
Ha, hari tu kan tunjuk enSuami sibuk dok amek gambar rajah pasal pinggiran tanah untuk elak hakisan dan bencana alam atau sebagainya lah...
Almaklumlah cikgu geografi, mesti la kan penting nak ada info camni...

Ini rupanya yang dia klik2 hari tu....
 
 





~Cukup ke maklumat camni, Oh Cikgu?~

~Beruang kemalasan, tido je depa... xyah risau psl nak cari makan~

Ha, binatang ni la yang Nabilah excited nak tengok.
Dari jauh lagi dengar ngaumannya, rasa nak pi tengok dah....

enSuami : Nanti kita pi sana, pusing tempat lain dlu......
Nabilah : Ermmmmm, nak tengok gajah ngan zirafah!
enSuami : Nabilah datang zoo nak tengok zirafah ja?
Nabilah : Ha la, dapat tengok zirafah ngan gajah, baru rasa mai zoo...tengok binatang lain xdak feel.
enSuami : Sebab?
Nabilah : Ha la, gajah ngan zirafah kan besaq..... yg besaq camni la jarang2 jumpa. tu yg nak tengok tu... Nak tengok zirafahhhhhhhh, emmmmmmm





Yeh, yeh... dapat tengok zirafahhhhhh...
Tapi xdapat bergambar berlatarbelakangkan zirafah n gajah, sebab xdak orang nak amek gambar.
Sebab tengah merajuk ngan enSuami, emmmmm




No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)