Saturday, 12 November 2016

Kursus Jahitan Manik Moden

Assalamualaikum...

Bulan lepas saya ada join kursus jahitan manik..
Percuma je..
MakCik Ani yang saya kenal masa Kursus Jahitan Langsir lepas..
yang infom pada saya ada kursus..
ajak menantunya, dia xminat menjahit, kalau kursus masak2 dia nak...

So Acik tu tanya saya pulak, nak tak join..
Saya balas, kalau Acik pi, saya ikut la..

Sebab kursus anjuran Biro Wanita UMNO, risau la nak pi sorang2..
saya bukan orang UMNO, wakakaka...


Acik Ani yang tudung merah tu..
Acik Intan yang baju pink tu pun, ada juga masa kursus langsir dulu..
baru saya tau, orang2 UMNO makcik2 ni, hehehe...

Farah yang tudung biru sebelah saya tu, bujang lagi..
dia pulak dok cerita, kursus masak2 dia tak pergi sebab tak minat..
kalau jahit2 dia nak...gitu pulak...
Saya semua boleh, janji free saya masuk, wakakaka...

Setengah hari je kursus ni...
dapat belajar 3 jenis jahitan...
ingat moden tu, guna mesin ke pe...

Modennya, sebab guna gam..
guna gam tu sekejap je, tapi kena jahit jugak la..
pastu maniknya warna-warni dan pelbagai bentuk...
tak da la labuci dengan manik je, macam dulu2...


Ni hasil ahli meja kami je..
sikit macam ni pun tak sempat nak siapkan...
baru tau ada jarum khas untuk jahitan manik ni..
dapat la free 1 jarum tu..

Orang lain siap je, hairan betul..
lajunya diorang..
saya dari balik kursus hari tu, sampai ke saat menulis ni..
tak sambung2 lagi jahit benda ni sampai habis..
tak dan nak menghadap...
dok menjahit depan anak, kang manik tu berterabuq habis dimain Hafni..
belum ada semangat lagi nak mula balik...
entah bila nak buat tu... :P


Habis kursus, bergambar kenangan gitu...
harap ada rezeki lagi join apa2 kursus kemahiran lain..
especially jahitan..
Amin..



#Kempen1Gram1Bulan1Keluarga
#NabilaHasyimKayaEmas
#SemuaTentangEmas
#0193330382

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)