Monday, 5 September 2016

Hafni dah 3 tahun, 4 September 2016..

Assalamualaikum...

Susahnya nak menulis, bila dah lama tinggal..huhu
tengok blog je tak ada mood nak tulis...

Tapi dalam hati ni, sentiasa bermonolog teks nak mengarang di blog..
tapi tidak direalisasikan sebab tak ada masa nak menghadap...

Lama sangat dok simpan cerita..
yang dah lama2 tu, kira simpan dalam laptop je la...
atau biar ia berlalu begitu saja...

Tapi pagi tadi bila BW, ada blogger tu tulis, kalau tak menulis cerita di blog, tak ada kenangan untuk diulang tayang semula..
lebih2 lagi cerita perkembangan anak2..
Walaupun tak sehebat mana, tulis je la kan...
anak2 sekejap je, membesar..
tup2 dah pergi tadika, sekolah, universiti, pastu kawen...

Jadi, untuk tidak keciwa atau menyesal...
tulis la sikit, kalau tak banyak...
share la sikit, walaupun tak hebat..
esok2 tua, boleh baca balik, inshaAllah :)


Hafni sambut besday yang ketiga, 4 September semalam..
tapi potong kek nya, hari Sabtu lagi...
sebab Ahad ada aciknya, dah nak balik UKM, kami pula nak join kursus pertanian..
jadi sambut sesiap hari Sabtu tu..

Nasib baik la, hari Jumaat lagi saya dah siap baking kek..
tu pun 2 kali juga buat kek...
kek pertama tu, agak basah, susah nak potong, habis hancur...cancel..
mula baking yang kali kedua pula...

Buat kek senang2 je kali ni..
senang2 pun, berlapis2 jugak la, hahaha
kek kastad pandan lapis...
dulu2 masa kerja bakery, pernah tengok kakak ni buat, lapis2 ni...
saya tengok je la, tak pernah rasa pun, sebab rasa macam tak minat je tengok kek gitu..
kali ni saja nak mencuba, tengok KakIta potong kek tu, macam cantik je lapis2 tu...
saja nak mencabar, alang2 boleh gak nak merasa..
nak membeli, memang tak la..iskk

Asal plan nak potong 3 lapis, pastu 2 lapis je...
takut loyang tak muat, kang melimpah pula..
bila dah potong, nampak tak cantik pula sebab tebal sangat lapisannya...

Ada sebungkus lagi tepung kastad, nak cuba lagi sekali...
hasil kastad saya, tak sejernih macam dalam gambar orang lain..
Rasa, sedap OK...
saya ja yang kureng suka sebab ada santan, rasa lemak2 gitu..
mungkin lepas ni nak cuba tanpa santan pula atau kurangkan sikit kepada separuh...

Close-up gambar kek tak ada huhu...
sebab sambut di rumah mertua..
gambar atas tu pun, adik ipar yang ambil..
ada la simpan kenangan...

Selain kek, buat bihun sup tulang, enSuami minta versi Utara punya..
siap dengan sambal merah lagi la...
Mertua masak kan pulut kuning untuk Hafni..

Itu je sambutan besday untuk Hafni, buat makan2 dalam family saja..
Semoga Hafni sihat dan cerdas.. Rajin dan Solehah.. Alim dan diberkati hidup sepanjang hayat...
Amin..
Hafni, sarang nhe :)

2 comments:

  1. Happy belated birthday Hafni.moga membesar sihat dan ceria k..
    Dah besar tu.. dah boleh jadi abg dah..

    ReplyDelete

Terima kasih untuk komen bernas anda :)