Wednesday, 5 May 2010

Samosa @ Al-Hamra'


Semalam dok makan nasi sup, sambil tgok berita dengan Haz dan Sheila kat ruang tamu. Habis makan, dalam 8.30 cam2, En Azemi tepon. Minta Nabilah wakili dia pi meting Sambutan Jubli Perak. Ala, malas la En Azemi. (Bukannya pa, dah lama xmeting malam. Nanti tidoq ja) Nabilah tanya, Sapa lagi yang akan join meting ni? AJK Kawasan katanya. Aduyai, malas. Sungguh ka, nk kena pi ni? X p bo ak, x p? Akhirnya setuju gak, sbb dok pikiaq2, macam xfx ja Nabilah ni sebagai SU Penerangan. Takut gak ni.. Pi meting, Iqa hantaq sbb dia bru balik dari Annur.

Habis meting tu, baru Nabilah msg Us tanya pasal Badminton, sementara tunggu Iqa mai amek. Hoho, balik tu kena teruskan misi la nk buat samosa. Inti dah masak petang tadi, siap masa Maghrib tu. So buka la meja, kelas untuk melipat samosa, yeh! Awalnya ajaq Iqa sorang ja. Sheila dok rekod video, demo Nabilah ajar lipat samosa. Pas2, Fiza tension dengan jurnal dia, diapun menempek sama buat. Pas2 Sheila tutup laptop dia, buat sama samosa tu. Kena ajaq semula. Macam2 gaya la. Nabilah pesan jangan angkat samosa, nanti terganggu dia punya lipatan tu. Fiza, buat jenis ikut dia punya style. Pas2 Dira, dah habis gayut, dia pun join sekali, buat samosa. Ajaq Dira plak. Dira boh intin samosa macam nak boh kacang rebus yang jual kat tepi jalan. =)

Pas2 kecoh punya kecoh, Haz yang dah tidoq pun terjaga bangun. Apa x nya, ada samosa yang comot, xda orang mengaku sapa yang buat. Habis kitorg dok menuduh. Nabilah conpem la x, Nabilah buat dah comel sket dari 1st time buat.Dah selesai semua lipat, kitorg xhbis gelak2 lagi. Haz yang bangun pun dok gelak2 jugak. Memang happening la smlm. Rasa bahagianya hidup berkeluarga. Kalau sesama kawan bekerjasama buat kerja camni pun dah rasa bahagia. Mesti klu dengan keluarga baru yang dibina pun lebih terasa bahagia. Nanti, jadilah suami yang luar biasa ya...Xla nampak sangat yang Fiza dan Sheila xberkawan. Macam besa ja semalam. Semua bergelak ketawa. Alhamdulillah.

~Pas2 Fiza pun amek gambar samosa yang dah siap. Nampak x, samosa yang xcomel tuh?~

~Pelik pun pelik la jugak, potong popia tu, sama ja saiz. Tapi kenak ya bila lipat, hasilnya jadi lain? Ada yang meruncing la, tiga segi tirus la. Nabilah kata, ni kalau buat ketupat ni, semua dapat ketupat betina. Yang ketupat jantan, xdak langsung daa...~

~Sengaja Fiza, membukitkan samosa tu. Tengok kat Cikgu Wan, failed ni untuk production Frozen Food ni...~

~Habis semua, Peaaaaceeeeee!~

~Hasil selepas goreng, ada yang hitam daa... Dira yang goreng. Buka api kuat sangat. Masuk2 terus menyambaq, hitam la. Kat dalam, xberapa nak masak sangat. Tapi OK la. Syok jugak, lepas buat, terus makan , yeh! Alhamdulillah!~

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)