Kuih cincin. . rangup dn manis. dalamnya ada manisan bersalut tepung kemudian digoreng. Ttp kalau ak ada gigi, jgn makan sebab keras sikit.
Buah engkalak - This is another exotic species which is not found elsewhere. It is eaten as part of a meal, served with rice. The fruit/vegetable is served with salt or sometime kicap.
kek lapis Sarawak yg dah siap dipotong. Cantikkan kagum lihat betapa kreatifnya org Sarawak membuat kek ini rasanya kena kukus sampai 4 jam kot ker lebih... lupa plak. Pastu telur sampai 30 biji putihnya sajer. Lapisan itu di masak setiap 1 jam. bayangkan nak kena tunggu. Haruslah kat sini mahal. Makan kejap jer habis. rasanya mmg sedap lembut jer. Ada macam-macam perisa. Ttp hati-hati senang rosak kena simpan dlm peti sejuk.
Ini plak kuih Celorot, dibalut guna daun pandan, mcm kaswi je tp lagi sedap ni la
0 comments:
Post a Comment
Terima kasih untuk komen bernas anda :)