Friday, 26 February 2016

Booties ala Korea, kini dikakiku....(^_^)

Assalamualaikum...

Hari Khamis semalam, ke Klang untuk penukaran nama pemilik untuk akaun Indah Water...
dah masuk 3 tahun baru nak tukar...huhu
masa tahun pertama tu, bayar online je, tak perasan pun tentang notis untuk tukar nama...

Senyap sehingga dua tahun, tup2, sampai surat merah..
tunggakan 2 tahun..
bil dalam RM164.30, huhu...

So selepas selesai urusan indah water, enSuami ajak pergi tengok Warehouse Bata tu..
memang la dah tau, tak berapa nak ada kasut yang best2...
tapi saja la, nak tengok, kot2 ada yang berkenan....

Saya dah pesan, tengok kasut sekolah enSuami..
saya tengok elok je..
tapi tau selera enSuami, tak suka kasut tajam2, halus panjang, di depan, hahaha...
Cuma satu ja, saya nampak dia ada test kasut POWER...
nak beli, tak nak beli???
last2 tak beli sebab kat rumah ada lagi, beli tahun lepas...

Saya pulak, memang tak pandai la nak pilih kasut..
dah ambil satu pasang, tanya enSuami, OK tak?
dia jawab tak yah lah...
bila tanya kenapa, macam kasut orang tua je...huahuahua....


Memandangkan tak ada apa yang berkenan, kami pun nak keluar la...
masa tu enSuami ternampak kan kasut booties ni..
Dia saja je buat lawak, Sayang pakai kasut koboi ni je la, hahaha dia gelak....
Sungguh ni? Ayang memang teringin pun... OK ke kalau ayang pakai, hehehe....

Sebenarnya dah pegang dah sebelum tu..
saya perasan ada dua pasang je lagi....
nak try pakai, malu2 pulak...
memang teringin lama dah nak beli booties macam ni...
peminat Korea la katakan...

Rasanya masa di U dulu pun, pernah beli sepasang, cuma jenis kulit, walaupun bukan original kulit...
tapi sebab dah teringin, harga mampu, try la beli sepasang...
sedondon dengan BFF.
berstyle la sikit zaman tu, hahaha....

Walaupun dia macam terkejut, saya minat kasut ni...
dia suruh la juga, cuba pakai, muat ke tak...
saya dah seronok la ni, kalau pakai dengan dress n jubah, memang smart la ni...

Dok tengok cerita Kak Marr pun, CheTa banyak pakai booties..
wuhh berstyle betul la tengok CheTa berfesyen...


Apa lagi, dah enSuami kata smart...
haruslah ambil satu...
tapi tertanya la jugak, OK ke untuk jangka masa panjang, hahaha...
Saya ni jenis beli satu kasut je...
memang kekerapan nak beli kasut tu, jarang2..
dah rosak sangat, tapak dah bocor, stoking selalu basah, baru nak beli baru..
sebab tu bila nak beli kasut, memang tak reti la nak pilih...
kena tanya enSuami, OK ke tak, OK ke tak....
kalau dia kata OK, sesuai, smart, baru boleh amek...
kalau tanya saya sendiri, apa yang murah, saya amek, hahaha...


Untuk warehouse ni, saya bayar RM20 untuk booties ni...
warehouse ni sampai 28hb Feb, Ahad ni...
tapi secara keseluruhan, tak ada kasut yang best2 pun...
Jenama BATA, tau2 je la design nya macam mana...
Kalau nak kasut POWER, boleh pi tengok...
Kalau nak jalan2 saja2 nak tengok pun boleh....


Terpulang kat korang...
Tapi tak jamin la, korang boleh beli kasut ke tak....
nama pun penghabisan stok, memang stok lama2 je, dalam tahun 2014, mungkin???

1 comment:

  1. cantik la...berkenan sgt tgk kasut tuuu..!!!

    ReplyDelete

Terima kasih untuk komen bernas anda :)