Wednesday, 24 December 2014

Pesta Pulau Pinang bersama keluarga Abang


Assalamualaikum...

Balik cuti di Kedah, sempat juga ke kenduri kawen kawan baik semasa di Matrik Kulim.
Dia belajar jauh dan lama, lambat la sikit kawen.
Lagipun orangnya jenis tawadduk, tunduk je ni, pemalu sangat, hahaha....


Sekarang Alhamdulillah.
Tengah HO kat Hospital Sungai Petani, ada kawan2 tolong kenalkan.
Berkenalan bulan Februari, hujung tahun ni, terus nikah.
Senang kan, kalau semua kerana Allah.
Rezeki, jodoh, ajal, siapa boleh jangka.


Hafni berbaju kurung hari raya lepas, yang nenek jahit.
Dari Baling, kami terus ke Bertam.
Ke rumah abang no.2 di Bertam Perdana.

Plan malam tu nak ke Pesta Pulau Pinang.
Macam tak pi lagi seumur hidup ini.
Kecik2 dulu xtau la kalau ayah mak ada bawak.
Setakat ingatan yang ada, macam belum pernah lagi.


Saya jangka ada apa la kat pesta ni..
Tiap2 tahun orang meriah sana sini nak pi pesta, nak pi pesta....
Rupanya macam ni ka....


Kat depan pintu masuk lagi, Hafni sudah tidak dapat dikawal.
Seronok tengok ramai orang kot...


Masuk2 je, masuk ke kawasan lampu2 dulu.
agak2 mcm I-City Shah Alam, n sikit macam kat dataran Balai Seni depan Masjid Zahir tu...


Abang no.2 ni, dah ada 3 orang anak.
Ketiga2 hero.
Nampak gaya, kakak ipar kena beranak lagi....


Depa sangat jeles, bila tengok Hafni sangat behave kat rumah.
Especially time makan...
Hafni makan sungguh dengan tertib lagi.
Licin pinggan dia, makan roti canai n nasi tengahari hari Ahad esoknya...


Kat rumah Abang, ada baby chair putih tu..
Seronok la Hafni duduk, ada kerusi sendiri.
Sebab tu la nampak dia behave, walhal... hanya UmiAbi je tau, huhuhu....
Cantik tak kabinet dapur dia, material fomica.
Kali pertama jumpa fomica yang berkilau dan licin.
Abang design sendiri.
Table top, solid surface.
Kaunter pulau dia, ada dapur. Hood di tengah2 tergantung sorang...
Nampak curlass gitu....
Yang ni pun bahagian extend. Ruang dapur asal dah jadi stor rumah.

Baru nak belajar berselfie, huhuhu....







Kami tak naik apa2 pun, just tengok je...
Baru saya tau, macam ni ka pesta...
In shaa Allah tahun depan tak teringin dah nak pi, hahahaha....
[bukan selera saya, huhuhu]

Last ni, aksi2 hafni di pagi Ahad.
Tengok gaya dia, nak sesuaikan diri nak main dengan sepupu2 lelaki.


kejap lari sorang2...
kadang2 boleh join..
Kadang2 kena lari, hahahaa...
orang laki main kan ganas2 sket...


Abang Iman ni kuat sangat mengusik..
Siap amek pancing Ayah dia lagi main.
Nak bedal Hafni, dengan saya2 sekali kena bedal dengan pancing tu...

terpaksa repot kat kakak ipar, kerana membahayakan orang sekeliling je, Iman ni...
yang Izzue tu banyak main sorang2...
Ikmal, baru boleh meniarap, kecik lagi...





No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)