Wednesday, 13 June 2012

Asyik asyik sakit aja........


Tak tau apa yang xkena,
bangun pagi aja, sakit tangan....
Sakit tu bukan main2 tau, sampai xboleh gerakkan tangan ni, emmm
Camtu la..
Dua hari sebelum enSuami balik semenanjung, dah pergi mengurut kat Chik Dinah (Taman Jasmin)
Dah lama teringin nak mengurut kat Chik Dinah ni..

Syok, banyak ilmu dia kongsi.
Bagi org yang first time jupa, mesti cakap Nabilah ni xsihat sebab nampak pucat xbermaya, hehe.winking
Banyak kali dia tanya, family awak memang putih2 mcm ni ka?
Ya, saya. Tersipu2 plak nak mengaku.batting eyelashes
Makcik takut awak ni xsihat ja.. Takut tengok putih pucat mcm ni...

Makcik pun tanya, jenis darah pa awak ni?
Jenis A.
A apa?
A+
Awak suka makan daging ka?
X... xberapa minat.
Ha, bagus.
Orang darah A+ xboleh makan banyak daging.
Emm x, saya lebih suka makan seafood, ikan2 tu saya suka la..
Ha, daging kena kurangkan, makan sekali sekala ja..
Chup, chup, daging tu termasuk ayam jugak ka?
Dak, daging merah ja, daging ayam xpa.
Ok, selamattttt........

Sambil dok mengurut, sambil dok sembang.
Mulanya nak urut tangan sebelah kanan ja...
Pas2 p belah kiri, pas2 minta urut 1 badan la..
Sebab nak tau sesuatu, tutttttttttttttttttttttttt

Sebab sakit sangat, makcik kata patah kot tangan ni.
Aish makcik ni jangan takutkan saya.
Saya xda langgaq papa nak patah2...

Isk, risau ngan.
Xmau la patah2 ni..
Banyak keja nak guna tangan ni...
Tu yang sampai x update2 blog ni, kuikuihee hee
Tambah nak pindah umah ni, macam2 nak buat.

Awak ni sensitif sangat ni...
Hah? susah nak mengaku... Mana da..
Lagi didesak...
Saya sensitip dengan enSuami ja, ngan orang lain saya xheran...
Ha, sensitif la jugak tu, xkira la dengan suami saja ka... Xleh la sensitif sangat. Awak ni jenis susah nak pujuk kan... Susah la suami, senang merajuk susah nak pujuk.. Lepas ni, dah dok sekali jangan nak merajuk2 lagi dah. Boleh? Xyah nak sensitif sangat. Naa?
Ala nak bermanja, nak merajuk2 pun xleh ka?
Nak bermanja boleh, tapi jangan merajuk. Haaaa, boleh?
Emmmm, ye la, insyaAllah

Hari tu mengurut agak tergesa2 la jugak kan.
Sebab Chik Dinah posa hari tu.
Kesian plak kat dia.
Nak ready2 untuk family nak berbuka...
Bila nak ke penghujung, Alhamdulillah keseluruhan badan sihat.
Rahim pun OK, xda jatuh. Nak pregnant lepas ni boleh dah insyaAllah.

Ha, yang tu la nak tau sangat tuuu, hehe.
Sebab risau kan... masa muda, bujang, lasak sangat.
Semua keja buat, berat2 pun angkat.
Kawan2 pun dok nasihat, orang perempuan xleh angkat barang berat2, takut2 rahim jatuh.
Ooooh, takut. worried
Hari ni dah terjawab sudaaaa, xda la masalah tu..

Setahun kawen, belum pregnant, mungkin belum sampai rezeki lagi.
Bukan saya sakit2 pa2 atau sebagainya, Alhamdulillah saya sihat.
Tapi nak hujung tu, ada plak ayat makcik yang merisaukan..
Awak ni esok2 pregnen, banyak alahan ni..
Hah? sungguh ka? Xmau.......
Nampak gaya mcm banyak la alahan, minta enSuami sabaq naaa.. jangan dok mintak yang pelik2 sudah laa.
Xmauuuuuuu, xmauuuu alahan, xmau muntah nanti sakit perut.
Xsuka muntah2, benciiiii.

Tapi sakit tangan ni menjadi2 lak.
Bergilir2 tu yang xboleh blah tu..
Elok kanan dah baik, kiri plak sakit.
Kiri dah hilang sakit, kanan plak mai sakit balik.

La ni, xleh nak tidoq mengiring.
Xmau sakit tangan lagi, tolong.
Dua hari lepas, kiri menyerang.
Xleh angkat tangan.
Ingat nak pi scan dah.
Tapi hari Isnin tu paksa diri masak kat umah, ganti Ju yang ada exam minggu ni.
Alhamdulillah, dalam sakit2 tu, selesai jugak masak chicken chop.
Malam tu tangan dah xberapa sakit dah.
Ooo tangan ni, nak kena paksa wat keja keras eh...
Manja2 xleh eh..
Ok la, I Like arrrr........

Banyak lagi keja nak buat ni.
Dah nak pecah kepala pikiaq..
Bila nak diterjemahkan...I don't know

Adoi, bila nak siap sarung bantal hantaran orang tempah tu, PnNabilah ehhh.
Tangan oh tangan...
Malam ni saya nak menjahit OK.
Tangan kiri kanan saya yang cantik, leklok naa mlm ni, nak jahit mlm ni.

Lepas tu kita pi dengaq ceramah Pakatan Rakyat Menawan Putrajaya plak..
Jom pi, Kompleks Sukan Seksyen 15 malam ni.
Iwan pun adaaaaa, boleh nyanyi lagu tunggu sekejap, solatlah dulu.
..........Best best best.........

Photobucket


No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)