Friday, 7 October 2011

Gulai Nangka Udang, =)

Hari ini Jumaat, Nabilah masak Gulai Nangka Udang Besaq.

First time masak gulai nangka ni, risau gak kalau xjadi, huuuuuuu

Agak2 je la, nak wat gulai macam yang Mak Intan masak, kunun la, kekeke...

Tengok2 resepi kat internet, awat gulai depa xpakai serbuk kari???

Rupanya yang xpakai serbuk kari tu, masak lemak (bagi org Kedah). Kalau Klate, semua panggil gulai. Jadi amek la resepi yang agak2 match dengan yang Mak masak.

Akhirnya, jadilah macam ni.......


~Alhamdulillah, menjadi kenyataan, xda yang rosak~







~Bekal sket untuk YB dan Ustazah, sebab dapat nangka muda free, ngee~


Alhamdulillah......
Jom makan!
Harap kawan2 berselera, Amin.


No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)