Monday, 31 October 2011

Asalnya memang pi kenduri kawen Dira, tapi gambaq kami jalan2 lagi banyak, hehehehe =)

Hari Sabtu, kami berlima sanggup ke Perak, ceee, untuk memenuhi jemputan walimah housemate AlHamra' Nadira Mahidin dengan pasangannya Yusuf di Majung Perak.
Taman Samudera, Seri Manjung, salah satu tempat penghijrahan dalam sejarah hidupku.
Wah, seronok ni nak pi Manjung balik...
Berubah x kat sana...

Jauh travel, ingat nak sesat2 dah selepas penunjuk jalan Kak Shida Simple dan suami terkandas disebabkan kereta rosak, tapi alhamdulillah selamat sampai sebab ada ore pay-rock sini aka Hazwani MKA.

Dalam 12.30 kami sampai.
Dalam jadual kol 1 ketibaan pengantin.
Sampai2 terus makan.
Katering jamuan adalah katering ayah Nadira sendiri, sedap la semuanya, especially masak tempoyak tu...

Lepas makan, kami dijemput masuk rumah, sementara nak tunggu pengantin.
Kawan rapat pengantin kan, mestilah mendapat perhatian, cecece...

Dah masuk umah, ditunjukkan bilik pengantin kat atas..
Waa ada bilik pengantin, bo tengok ni....
Memandangkan majlis nikah semalam xdapat join, boleh la tengok hantaran semalam kat atas katil.

~Bergambar di katil pengantin~
Dira pakai kelambu bulat untuk dekorasi biliknya.

~Lagak santai di bilik pengantin~
Yang best ada cermin! Cantikkkk
Cantik untuk kami bergambar, hehehehe

~Nabilah, Ju, Haz, Mas, Kak Sab~
Dah habis berposing kat bilik, turun bawah kat pelamin pulak.
Masa ni pengantin dah sampai, tapi waktu tu kami tengah bersiap nak solat, jadi xsempat bergambar dengan pengantin kat bilik.

Dah tu, sementara pengantin makan, kami beraksi di pelamin pulak, hihihi.

~Gadis manis ayu, cewahhhh~
~4 orang gadis manis~
~Wat gaya, wat gaya.. Comelllllllllllll~
~Saya pulak nk masuk~
~Ok camerawoman, ngeee~
~Amek berkat : Next B2B~
~sory la kwn2, dah lupa skil la, lama xpraktis. tapi ok ape ni~
~Sarang nhe~
~Kami yang cun, hehe~
~Hahaha, love love love~
Dah penat posing, memory pun dah full kamera tu, tersandar di dinding.

~Peace, kata Mas~
Bila dok tunggu tercangok ni, ada plak yang mengantuk ha...
Xleh dok lama camni.
Kami pun decide nak blk, boleh la jupa pengantin kat tempat makan pun, boleh kan Dira?

~Ok, dah dapat bergambar dengan pengantin...smpi terjerit2 pengantin huuu~
Housemate lama, kawan tadika Dira, Cik Ain gorgeosssssssss
~Ok Cik Ain, kami dah upload gambaq kita, siap dah edit lg ha~
Nak balik ni, kami dah set nak jalan2 kat jeti Pangkor.
Boleh la bergambar kat sana, cantik oooo, kami menghasut.
Nak pi, nak pi, Ju teruja.
Panas terik pun, xkisah.
Dah kali ni ja yang ada peluang sampai kat sini.
Rugi klu kita xsinggah2....

Tersalah langkah, pi masuk kat tempat jualan2.
Apa angin la masa tu, teringin nak beli topi.
Pelik x, klu org Melayu pakai???

Xpe, nanti masa p gerak gempur ke, masa culaan, boleh la pakai. Panas tau msa jalan2 satu kampung tu, Haz menyokong.
Iskkkkkkkkk, memang wat nak beli.
Pilih2, nak pilih kaler putih, ingat nanti kalau xpakai berabuk, akhirnya pilih kaler nak coklat2 sket yang ada bunga sekuntum. Nak cari pink, dah habis...

~Ju, rasmi dulu, sebab ceq malu lagi nak pakai~
~Ok kali kedua, baru saya pkai, hehehe~
~Background laut~
~Tengok sini!~
~Tengok pulau!~
~La, macam serabut je ceq ni~
~Kami nak pijak shark~
~Jom, nak pi cari lagi tempat best nk bergambar~
~Yeh! Saya suka laut-laut nih!~
~Kak Sab pun suka~
~Di depan pintu masuk utama jeti Pangkor~
Terus berjalan lagi...
Melihat barang2 jualan....
Dah sampai kat tempat feveret sayaaaaaa

~Ok duduk semua, kami nak klik! Duduk jauh2 sorang2~
~Ok pandang tempat lain~
~Yeh, saya suka nak dok bawah ni~
~Special from us~
~Berposing di panas terik~
~Ok, tengok atas~
~Waaaaawaaaaaa, macam baling topi konvo lak....~
Dah balik dari Lumut dengan pelbagai jenis cekedis berasaskan laut, kami pun bertolak nak balik.
Tengah drive, Ju teringin nak makan mentarang lah, nak cari kat mana ek.
Nanti nak balik nanti lalu kuala selangor, berlambak kt tepi jalan tu..
Oh ye...ok nak makan lah. pastu nak tengok monyet jugak.
Monyet? Macam blur2...... Oooooo kat bukit malawati tu ka?
Nak singgah ka... takut xdan ja...malam kang kita balik....

Kak Sab pulak nak cari pemandangan cantik.... Jom pi amek gambar kat sawah nak?
Adoi teringat plak pasal gaduh2 dengan enSuami sebab sawah padi Selangor lebih cantik dari sawah padi Kedah. Amboiiiiiiiiiiii......
Ha la, jom kita cari sawah Selangor, lawa tera mana, emmmmmmmm

Dah singgah nak beli mentarang tu, ternampak plak, sawah padi menghijau kat belakang umah tempat jual mentarang tu......
Kak Sab beriaa nak pi. Ceq pun teruja jugak, hahaha
Macam la xpenah tengok bendang... Walhal kt kampung, belakang umah ja pun. Tapi sebab xdak kamera, xda orang nak amek gambaq, xda la gambaq dgn bendang kan...
Alang2 dok syok dgn Kak Sab, jom la syok2 jugak.........

~Hehehe, di tepi batas~
~Jom ikut kami bergambar di sawah~
~Yes, sassy girl, dah lama xbuat~
~LOVE pemandangan yang cantik, Subhanallah~
Dah puas di bendang, kami ke gerai.
Yang lain2 tunggu kat sana sambil menikmati mentarang.

~Ok, mentarang nih! Mentarang bakar~
~Kami sedang menikmati mentarang~
~Haz dengan Kak Sab, xmakan sangat~

Xleh tengok lama2 mentarang ni.
Kalau dah kopek tu, terus cicah kicap atau sos, dan terus masuk mulut.
Kalau tengok lama2, boleh jadi xlalu nak makan.........
Adoi, sila nikmati sendiri, baru tau camna rupanya.......

Kami makan mentarang.
Masuk keta, sambung lagi dengan kopok2 ikan, sate ikan dan lain2.
~Ha, sambung lagi melantak kopok udang plak, huhu~
Waaaa bestnya jalan2 kali ni...... macam2 dapat buat dengan kawan2.
Kenangan manis dengan korang......
Terima kasih Mas, Ju, Kak Sab, Hazwani MKA untuk kenangan manis ini...

Nak ke rancang next trip kita2 je, hehehehe........








2 comments:

  1. trima kasih sb upload gmbr kte brdua.. hehe.. sronok bc blog hang, sb aku pn lupe hang ade blog.. kihkih.. tp sedih msh trasa lg sb dh lm tk jmpa kan...

    ReplyDelete
  2. same-same ain....
    erm cane la nak merendek ngan hg, hg jadi pengapit, tersenyum tersengih mcm pengantin jugak, hahaha

    weh, xpe nanti kita jupa lagi, insyaAllah. nanti klu jalan2 kat situ, kita roger2 la ye, hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih untuk komen bernas anda :)