Monday, 30 December 2013

Year End Sale lagi....

Assalamualaikum...

Tahun lepas YES saya beli 2 set cadar jenama WINDSIR...

Tahun ni beli lagi, kuang kuang kuang..
Awat ntah suka sangat dok beli cadar...
Menyalin nye tak la rajin, huahuahua....

Sebab masa jalan2 kt Pacific ni, asbab nak beli pakaian sekolah enSuami.
Lama2 dok ushar, xda jumpa yang berkenan di hati.
Lagipun katanya macam tipu jer kata ada diskaun sekian2 %...
Kalau kira2 lepas diskaun, memang harga jualan biasa harga macam tu pun...
yoya je kata 70% ler, 50% ler, cehhh...

Dah tu tak jadi nak beli baju dia, dia suh saya beli handbag ke, kasut baru ke...
Saya pun, takut gak la, kang sama je spesies nye macam tadi...
Tertipu dengan tawaran diskaun...

Almaklumlah saya bukan reti sangat barang2 jenama ni...
Tengok2 la jugak kot2 ada yang berkenan..
Handbag tak nak beli dah.
Yang beli tahun lepas pun elok lagi.
Tambah pula sejak ada anak ni, handbag sendiri pun dah tak bawak.
Dok bawak beg baby je, nak letak pampers, baju, minyak telon dan lain2.
Duit pun tak da, sebab dah xkeja, huhu

Saya dok tengok2 kat kasut jer...
macam nak beli, macam nak beli..
Ada orang tu pilih kaler2 striking kasut dia, macam pink, biru turqoise...
saya pun terpengaruh jugak, haha...
Rasa macam dah tau dah nak beli kaler pe lepas ni..
Kaler biru turqoise atau warna biru air laut tu sangat menarik!

Tapi dok pusing2, tawaf 2,3 kali dok banding2 kasut yang berkenan, akhirnya tak beli jugak, hahaha..
Saya lebih suka ada 1 pasang, pakai sampai rosak, hodoh dan layak dibuang, baru beli baru.
Lagipun saya ada cakap, bukannya saya keja, kot la jadi pegawai ka eksekutip ka nak beli kasut or handbag baru tiap2 tahun, hehe...

And lagi satu kalau kasut banyak, nak kena cari rak kasut la plak..
Tapi memang semua rumah nak kena ada rak kasut lah kan..
Cuma buat masa ni belum perlu.
Yang ada kasut kat rumah ni cuma 3 pasang.
Kasut sekolah enSuami, sandal enSuami, dan sandal saya.
Esok2 anak dah boleh jalan, ada kasut anak plak.
Nak ajar anak susun kasut kat rak, kena ada rak dulu la kan, hehe...

Ok, cadar yang dibeli kali ni, murah lagi dari belian tahun lepas.
Sebab?
Sebab dia bukan Cotton la kot, macam licin2 sket.
Katanya micro sateen.

Saya tak buka lagi haa...
Ada pegsng2 masa kat rak jualan je...
Pastu terus pilih corak.

Amek gambaq dulu 2 corak pilihan...
Tak banyak yang cantik2, mungkin dah habis orang pilih.


Bila entah nak pasang...
Tunggu nak tukar cadar nanti, baru kita try.
Mungkin nak pasang corak ni dulu, hihi....


Tiga hari sebelum beli cadar tu, kami ushar2 baju anak...
Ehh xda la ushar saja, mesti nak terbeli jugak kan???

Ini fasa kedua beli pakaian anak.
Anak dah berubah wajah, berat dah 6kg, habis lenguh tangan AbiUmi dukung Hafni, kalau keluar.

Teringin nak baju kembang2.
Anak pompuan la katakan....
Bila tengok, itu comel, ini comel, semua nampak cantik.
Mana satu nak pilih ni...
Saya amek je mana berkenan di mata.
Tengok harga la jugak...
Ada yang less 70% untuk jenama Disney ni.


beli satu yang jenis jeans.
Memenuhi keinginan. Lepas ni xda nak terliur dah tengok, kekeke...


Amek hat saiz besaq sekali, kasi tahan lama boleh pakai.
Harap tak bosan untuk beberapa tahun..


Suka sangat dengan kaler baju ni, lembut sangat....
Sampai tersilap pi amek dua pasang...
Walaupun corak lain2.
Bila fikir2, macam tak sesuai je ada sampai dua helai, warna sama....
Nak dekat sama je..

Akhirnya saya balut dan bagi hadiah ke sepupu mertua yang baru bersalin 2 minggu lepas.

Dah siap balut awal2.
Baju ni pun dah selamat sampai ke pemiliknya yang baru Sabtu lepas.
Nanti besar boleh geng dengan Hafni.
Nama pun nak dekat sama, Nur Hafifi Syafila.
Hafni - Hafifi...
Main H-F H-F la plak musim tahun ini ye?

yang kedua tambah untuk baju tidur.
Pilih warna yang tak ada lagi.
Cari kaler ungu, biru tu ambil juga sebab kaler dia cantik, sangat cerah ceria.
Bersinar-sinat gitu.


Last, beli baju sejuk untuk Hafni.
Spare kang time emergency kot pergi jalan2 pakai baju lengan pendek, alek2 masuk kat tempat sejuk macam shopping mall ke, kesian dia kesejukkan...


Ok, dah cukup lah rasanya buat masa ni.
Tunggu 3bln lagi baru membeli lagi.
Tu pun kalau perlu.
Banyaknya benda nak buat tahun ini pakai duit...
Bajet, bajet....

Korang plak beli ape year end sale tahun ni..???
Citer2 lah ye....


Ok, bai.
..
..
..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih untuk komen bernas anda :)